Monràs felicita l'Hospital de Mollet pel cas de la petita Alaitz

L'Hospital de la ciutat va detectar l'anomalia en una ecografia a les 20 setmanes de gestació.

L’equip del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Mollet està d’enhorabona a raó de la detecció d’una patologia pulmonar a un fetus que va realitzar fa prop de dos anys. Una ecografia a les 20 setmanes de gestació va permetre a l’equip dirigit pel doctor Alex Sanjuan de l’Hospital de Mollet diagnosticar una lesió bronquial que, sinó s’hagués operat, hauria estat mortal.

Gràcies a la labor de l’Hospital de Mollet, el fetus de només 26 setmanes va ser operat per cirurgians de l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital de Sant Joan de Déu. Aquesta intervenció és la primera vegada que s’ha fet al món.

Aquell fetus ara és una nena molletana de 16 mesos, Alaitz, que pot fer una vida completament normal, i que aquesta setmana ha sortit a tots els mitjans de comunicació de l’estat després d’una visita de control.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha enviat una carta al director de l’Hospital de Mollet, Jaume Duran, per tal que traslladi la seva felicitació al servei de Ginecologia que va detectar aquesta  patologia pulmonar mortal del fetus. L’alcalde, amb aquesta carta, també reitera el seu compromís per una sanitat pública de qualitat, sanitat que ha fet possible que la petita Alaitz nasquès i pugui tenir una vida totalment normal.

Edicions locals