El Museu Abelló inaugura una exposició del gravador Ismael Smith

Sota el títol 'Del modernisme a l’art déco', està formada per un total de 34 gravats, 4 dibuixos originals, un conjunt d’ex-libris, el conte titulat Cabeza de pato, i un audiovisual sobre l’artista.

La inauguració serà el proper 22 de març i es podrà gaudir d’aquesta exposició fins el 13 de maig. En aquesta proposta del Museu també s’exposaran 20 obres de l’autor que formen part del fons Abelló.

Sota el títol Del modernisme a l’art déco, el Museu Abelló inaugura aquest mes de març una exposició del gravador Ismael Smith. Està formada per un total de 34 gravats, 4 dibuixos originals, un conjunt d’ex-libris, el conte titulat Cabeza de pato, i un audiovisual sobre l’artista. A més, també es presentaran 20 obres de l’autor que formen part del fons Abelló.

Ismael Smith va néixer a Barcelona el 1886 i va morir a Nova York el 1972. És un dels artistes catalans més peculiars del modernisme i principis del noucentisme. Va ser el primer artista plàstic inclòs per Eugeni d’Ors a la seva galeria de noucentistes. Com a il•lustrador, es va caracteritzar en els dibuixos irònics, elegants, plens de sarcasme; sovint, amb una forta càrrega d’erotisme i ambigüitat.

Edicions locals