Sessió de contes contra el treball infantil
La Biblioteca Can Mulà acollirà el proper 27 de març una sessió literària a càrrec de Global Humanitària.
El proper 27 de març (17:30h) Global Humanitària presenta, dins l’activitat de L’Hora del Conte de la Biblioteca Can Mulà, una sessió especial de contacontes contra el treball infantil, en el marc de la campanya 'Treballar no és per a infants'. Lola, l’encantadora de contes, serà la narradora d’aquesta història
Suri, el conte, està pensat per a nens i nenes de cicle inicial i educació primària, s’ha utilitzat en biblioteques i centres cívics de Madrid i Barcelona, i aterra per primer cop al Vallès. Suri forma part d’una proposta pedagògica de Global Humanitària sobre el treball infantil, que inclou tres contes més, audioviuals i una exposició.
A la mateixa biblioteca, la mostra 'Treballar no és per a infants' explica les causes del treball infantil i inclou informació i imatges sobre algunes de les feines que han de fer els nens i nenes protagonistes d’aquest conte; la venda ambulant, l’agricultura i la pesca, la mineria i el reciclatge en abocadors, entre d’altres. La mostra Treballar no és per a infants es pot veure a la Biblioteca del 5 al 27 de març.
Després d’escoltar la narració, els nens podran dir-hi la seva i participar en un taller que inclou manualitats, dibuixos i endevinalles. Tots els assistents, a més, podran emportar-se a casa un pack informatiu contra el treball infantil.
Prop de 215 milions de nens, segons dades de l’Organització
Internacional del Treball, treballen en condicions que en dificulten el
desenvolupament físic o intel•lectual, o que posen directament en perill
la seva supervivència.
Treball infantil i educació primària
El treball infantil és un dels principals obstacles que separa els nens del dret a l’Educació Primària gratuïta i Universal. Aconseguir l’exercici real d’aquest és la fita marcada en el segon dels Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni, amb la que s’han compromès els líders mundials pel 2015.
La pobresa és la primera causa, però no la única, del treball infantil, i també n’és una conseqüència: la manca d’escolarització dels pares i mares de família potencia la utilització dels nens com a ma d’obra familiar i disminueix les alternatives dels seus fills de repetir la vida dels seus progenitors. També les desigualtats estructurals basades en consideracions de gènere, casta, classe social o religió tenen a veure amb situacions que afavoreixen el treball infantil.