La Fundació Sanitària crea un consell de participació

Aquest nou òrgan participatiu vol aportar criteri extern en la revisió estratègica de la institució i fer arribar inquietuds i necessitats ciutadanes.

El proper mes d’abril la Fundació Sanitària de Mollet constituirà un consell de participació institucional. Aquest nou òrgan de participació tindrà com a funcions d’una banda,  aportar criteri extern en la revisió estratègica de la institució i d’altra, fer arribar inquietuds i necessitats ciutadanes de forma participada i col·laborar en el desplegament de polítiques socials i de salut.


Així ho ha explicat el president de la Fundació, Martí Fabré, a la presentació que ha dut a terme amb el director de l’Hospital  i el vicepresident de la Fundació i alcalde de la ciutat, Josep Monràs.


El consell neix amb la voluntat d'integrar la veu de la ciutadania amb una representació plural de la nova realitat de la institució després de la seva consolidació assistencial al Baix Vallès. “Una ciutat s’ha d’aprofitar dels instruments en benefici de la col·lectivitat i la fundació n'és un”, ha dit Monràs, que ha destacat que es tracta “d’un pas històric”.


Les entitats que en formaran part, a més de la representació de tots els municipis que actualment són usuaris dels centres de la institució, incloent-hi Santa Perpètua i Palau-solità i Plegamans, seran representants de les taules de participació, representants dels veïns i d’entitats afins sanitàries amb vocació participativa local.


Tot i que els contactes amb aquestes entitats estan encara en procés, Monràs ha admès que hi podrien formar part entitats com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, la Creu Roja, la Federació d’Associacions de Veïns, AFIMOIC. “És important generar aquesta participació amb agents que també treballen per tal d’enfortir els vincles del teixit social de la ciutat”. A més, Monràs ha explicat que la voluntat és de “no excloure ningú, però intentarem incloure aquelles que tinguin vinculació amb la ciutat”. El que sí que s’ha fixat és un màxim de quinze membres del consell.


Les reunions d’aquest consell de participació se celebraran un cop per trimestre i serviran també per “ajudar a dinamitzar les organitzacions participants i donar a conèixer la feina que s’està fent a la fundació”, ha explicat Martí Fabré, que ha dit que es tracta d’una “obertura absoluta de la fundació a la ciutat”.


El director de l’Hospital, Jaume Duran, ha clos recordant que el centre molletà sempre ha rebut inquietuds  i necessitats; i li ha donat importància a la incorporació de municipis com Santa Perpètua i Palau-solità i Plegamans per tal de resoldre les inquietuds d’aquests usuaris de manera ordenada i estable: “És el moment de cohesionar ja realment aquests municipis, que és allò que ens va demanar CatSalut”.

Edicions locals