"No podem renunciar a portar als tribunals als responsables"

Toni Barbarà va explicar dimecres a La Marineta en què consisteix la Iniciativa Penal Popular promoguda per DEMPEUS per la Sanitat Pública.


La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès va organitzar dimecres l’acte de presentació de la IPP (Iniciativa Penal Popular). L’entitat baixvallesana dóna suport a la iniciativa penal popular per tal d’exigir responsabilitats als responsables polítics de les retallades en la sanitat pública.

Per tal de presentar la IPP, l’acte va comptar amb la presència del secretari de DEMPEUS per la Salut Pública, Toni Barbarà, el qual va exposar amb tota sèrie de detalls en que consistirà aquesta IPP. Precisament, DEMPEUS ha estat la principal impulsora de la IPP, juntament amb un ampli front ciutadà que compta amb assemblees a més de vint poblacions catalanes, entre les que es troba la Plataforma per la Sanitat, a més de sindicats, associacions de veïns i altres.
Barbara explica que la ciutadania ha de fer un exercici dels seus drets amb tres propòsits clars.

 “El primer, negar que nosaltres siguem els culpables com ens volen fer creure; en segon lloc, perquè no ens resignem i per últim perquè no tenim por. Estem perquè els responsables polítics passin pels tribunals”, va dir Barbara, que denuncia que els eufemisme són el pa de cada dia: “No és veritat que la sanitat és gratuïta com ens volen fer creure perquè la paguem en els impostos”.

El representant de DEMPEUS va parlar també de les “pràctiques mafioses” com les del gerent de l’ICS, Josep Prat, que ha ha estat denunciat per un regidor de la CUP de Reus. “Volem denunciar tota aquesta corrupció, mala olor i malfactors. El que no pot ser és que tots aquests treguin pit”, clama Barbara, que fa una crida a la població perquè no es deixi entabanar i es posi en contacte amb les diferents plataformes. “L’objectiu no és carregar-nos a Boi Ruiz o Artur Mas sinó la defensa del sistema sanitari públic. Ara bé, si ens hem d’enfrontar amb el Boi, ens hi enfrontarem. No podem renunciar a intentar portar-los als tribunals”, va explicar tenint en compte que el conseller de Salut i el president de la Generalitat els hauria de desaforar el TSJC per ser jutjats.

Per últim, Barbara va assegurar que abans era la resta d’Europa que estudiava la sanitat pública del país amb l’objecte d’esbrinar com amb pocs recursos poden oferir aquesta qualitat. “Ara, l’estudien per saber perquè se la volen carregar”, va cloure.

La IPP s’ha creat per tal d’animar a tothom a denunciar allò que democràtica i raonablement representi una agressió contra la ciutadania en general, un greuge, per tal de portar a la justícia als presumptes malfactors per tal que hi responguin penal i políticament.

Edicions locals