Els sindicats de l'Ajuntament xifra el seguiment en el 82%

Entenen que la decisió de participar-hi no era gens fàcil pel fet que, "molts no han cregut que la vaga servís per res i perquè significa un gran esforç econòmic".

Les persones que representen les seccions sindicals de la UGT i CCOO de l’Ajuntament de Mollet, han agraït al conjunt de les persones què van participar en la vaga del dia 29. Segons les seves dades,  la participació dels treballadors/res que podien exercir el dret de vaga a l'Ajuntament de Mollet va ser del 82 %.

El seguiment global de la vaga a les administracions públiques a Catalunya ha estat entorn el 82%, descartant els treballadors i les treballadores que s’han vist obligats a treballar pels serveis mínims decretats i tenint en compte que els diferents cossos de seguretat no poden fer vaga (com és el cas de la policia municipal). Per sectors, el seguiment ha estat  del 75% a la Generalitat, del 76% a l’Administració General de l’Estat, del 75% a l’Administració Local, del 95% a Correus, del 85% a la Dependència i del 100% al sanejament urbà.

Les seccions sindicals de l'Ajuntament entenen que la decisió de participar-hi no era gens fàcil pel fet que, "molts no han cregut que la vaga servís per res i perquè significa un gran esforç econòmic". Els motius, però, eren més que suficients i la nostra força ahir es va veure als pobles i ciutats de tota Catalunya i de tot l'Estat. Ara, cal seguir treballant durament per frenar properes retallades econòmiques o socials i reconduir les negociacions dels actors socials amb el govern i la patronal" declaren els sindicats.

Amb aquesta demostració de força a l'Ajuntament de Mollet del Vallès, els sindicats creuen que el govern municipal haurà  seguir complint amb els compromisos acordats amb els treballadors i treballadores. "Un d’aquests compromisos serà reunir la Mesa de Negociació per decidir la destinació a accions solidàries, dels descomptes de la vaga 2012 i 2010  que esperem que es convoqui en breu", conclouen.

Edicions locals