Mollet presenta la 6a Mostra Internacional de Titelles

La ciutat s'obre a tots els visitants de la Mostra de Titelles; aquest any el comerç i serveis de la ciutat s'incorporen a l’esdeveniment per donar una major projecció de la ciutat.Josep Monràs, alcalde de Mollet, i Jordi Monserdà, director de la Mostra han presentat aquest divendres 30 de març el programa d’activitats de la 6a Mostra Internacional de Titelles dins del cicle d’activitats al Museu Abelló, amb l’exposició Els titelles del món, un recull de titelles de llocs diversos d’arreu del món recopilats per Joan Abelló i Galiot Teatre. L’exposició es podrà veure fins el 20 de maig, en l’horari del Museu.

Durant la presentació de la Mostra, Josep Monràs ha agraït la participació dels comerciants, de l’Associació de Botiguers de Mollet Centre, dels restauradors i de l’Hotel Sidorme. Per l’alcalde de la ciutat, aquesta Mostra “no només és un element de promoció dels comerços i serveis de la ciutat sinó que es tracta d’un esdeveniment fet amb l’ànima, el cor i amb orgull de ciutat”. Els plats forts de la Mostra seran els dies 13, 14 i 15 d’abril, però enguany hi ha, a més, un seguit d’activitats paral•leles que comencen uns dies abans.

Els comerciants de l’Associació de Botiguers de Mollet Centre, en col•laboració amb Galiot Teatre, també han volgut participar en la Mostra amb la preparació d’un circuit de 10 d’aparadors on es podrà conèixer la història d’en Pinotxo i Bernat el Pescador. Amb un targetó,  que es pot recollir a  les 20 botigues de l’Associació de  Botiguers de Mollet Centre, i al museu Abelló, cal aconseguir un segell per cadascun dels aparadors. Una vegada el targetó estigui omplert amb tots el segells, es podrà bescanviar per un clauer del Mollet Mullat, la mascota de la Mostra de Titelles.

El carrer Barcelona es convertirà a partir del dia 9 d’abril en el Passeig dels Titelles. Per una altra banda, els dies 10, 11, 12, 16 i 17 d’abril, el grup Galiot Teatre representarà l’espectacle L’aigua a les escoles bressol de Mollet.

La Mostra de Titelles es complementarà amb una oferta gastronòmica, ja que els propers 14 i 15 d’abril es podrà gaudir a 5 restaurants de la ciutat del Menú Titella. Paral•lelament el dissabte 14 d'abril l'Associació de Comerciants de Riera Seca també farà una mostra del seu comerç a la Plaça Andalusia.


Plats forts de la Mostra

El divendres 13 d’abril a les 18 h, una cercavila sortirà de la plaça de Catalunya per inaugurar la 6a Mostra Internacional de Titelles.

Des de divendres 13 i durant tot el cap de setmana, 14 i 15 d’abril, hi haurà diferents representacions d’espectacles de titellaires de llocs diversos com Mollet, Barcelona, Sabadell, Arenys de Munt, Solsona, Sta. Maria de Palautordera i País Basc, Vallgorguina, Reus, Òdena, Castellar de la Ribera (Lleida), Vilabella (Tarragona), Potries (València), Torreperogil (Jaén) i Anglaterra.

L’espectale Sie7e, de la companyia Ymedioteatro, de Torreperogil (Jaén), s’estrenarà a Catalunya en aquesta 6a Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès. La primera representació serà dissabte 14, a les 11 h a la plaça d’Europa. Els espectacles que es podran veure en aquesta Mostra estan fets a partir de tècniques diverses com la titella de guant, de taula i objectes, el teatre d’ombres, de sobre taula, els muppets, la titella de tija o la tècnica manual i corporal. També hi haurà tallers per a que tothom qui ho vulgui pugui construir-se la seva pròpia titella.

La Mostra tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat, les places Prat de la Riba, Europa i Catalunya, el Mercat Vell, la Marineta, la Sala Fiveller i el Museu Abelló. La majoria d’espectacles són gratuïts, però en alguns casos es cobrarà un preu públic que pot anar des d’un euro a cinc.

L’Ajuntament de Mollet ha editat programes per a la Mostra que es poden recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i als centres cívics i culturals de la ciutat. També se’n distribuiran per les escoles bressol del municipi i es pot consultar al web de l’Ajuntament www.molletvalles.cat.


Galeria de fotos (Adrià Solís)

Edicions locals