Maria Badia i Josep Monràs es reuneixen amb la direcció i el comitè d’empresa de Derbi

Pedro Quijada, director general de Derbi, ha explicat, en el marc d’aquesta reunió, que l’empresa està treballant per tal de trobar nous inversors d’altres sectors industrials que eviti el tancament de Derbi el proper 31 de juliol.


Aquest migdia l’eurodiputada Maria Badia i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, acompanyats també pel regidor de Treball de la ciutat, Rafa Cabanilla, han visitat la planta de Derbi de Martorelles per conèixer la situació actual de l’empresa. En el marc d’aquesta visita, s’han reunit amb el director general de Derbi i amb el comitè d’empresa.

Pedro Quijada, director general de Derbi, ha explicat, en el marc d’aquesta reunió, que l’empresa està treballant per tal de trobar nous inversors d’altres sectors industrials que eviti el tancament de Derbi el proper 31 de juliol; però de moment no hi ha cap proposta tancada sobre la taula. En aquest sentit, Josep Monràs ha manifestat la seva preocupació perquè “el temps s’esgota i necessitem respostes clares i nítides; ja no podem seguir parlant de negociacions, l’objectiu són els 140 treballadors i les seves famílies que estan darrera de l’empresa”.

Després de fer una visita a la fàbrica, l’eurodiputada, l’alcalde de Mollet i el regidor de Treball s’han reunit amb el comitè d’empresa de Derbi, on Maria Badia ha escoltat les seves opinions per veure quin tipus de recolzament es pot fer des del Parlament Europeu. Després del suport que van rebre els treballadors de Derbi per part de tots els grups polítics tant del Parlament com del Congrés dels Diputats, ara “me’n vaig amb l’encàrrec de trobar aquest suport al Parlament Europeu, i especialment dels companys italians; la solidaritat dels treballadors és fonamental i el problema ja no és entre Espanya i Itàlia, sinó més enllà d’Europa”, ha afirmat Maria Badia.

En aquest sentit, l’eurodiputada ha afegit que “la solució no és moure les empreses d’un país a un altre, tot el contrari ja que els països de la Unió Europea que estan aguantant millor la crisi són aquells que vetllen i mantenen la seva indústria”. Per això, també ha defensat la necessitat d’una política industrial comuna que permeti que les decisions es prenguin a nivell europeu i eviti competències deslleials.

Per la seva banda, el president del comitè d’empresa de Derbi, Diego Moriña, ha agraït el suport de l’eurodiputada Maria Badia i el compromís personal de l’alcalde, Josep Monràs. Segons Diego Moriña, “l’estratègia de creixement del grup Piaggio està molt enfocada al mercat asiàtic i per això, el següent pas al tancament de la planta de Derbi serà el tancament de les plantes que té la multinacional a Itàlia”, fet que suposa una pèrdua important de la indústria a Europa. Per aquesta raó, el comitè d’empresa ha tornat a demanar a Piaggio una proposta sobre la taula que sigui una alternativa real per tal de salvaguardar el màxim nombre de llocs de treball que eviti el tancament de la planta el proper 31 de juliol.

Edicions locals