La PDG i DRAG demanaran al Parlament que Gallecs sigui declarat com a refugi de fauna

Es tracta d’una iniciativa parlamentària que té com a objectiu l’adopció per part del Parlament d’una resolució en la qual convida a realitzar determinades actuacions.

La PDG i el DRAG portaran el desgavell mediambiental de Gallecs al parlament català, "i si s’escau,  al Comissariat Europeu". Ho faran a través dels diputats d’ERC Marc Sanglas i Violant Mascaró i amb l’ajuda dels serveis jurídics i tècnics de DEPANA i SEO/Bird Life Catalunya. Així ho van anunciar en un comunicat aquest dilluns.

La passada setmana es portava a terme una reunió a Mollet en la què es definia el procés a seguir. Es tracta d’una iniciativa parlamentària que té com a objectiu l’adopció per part del Parlament d’una resolució en la qual convida a realitzar determinades actuacions.

La primera Proposta de Resolució que tramitaran els diputats constarà de tres parts. La primera, és demanar l’ampliació del PEIN de Gallecs a les mil i escaig hectàrees previstes en les al·legacions que van fer aquestes dues entitats al 2009. A la proposta apareix també la intenció de demanar la incorporació immediata del PEIN de Gallecs a la Xarxa Natura 2000; i per últim, la de modificar els usos de Gallecs per tal de que sigui declarat com a refugi de fauna i és prohibeixi la captura de fringíl•lids i la pràctica de la falconeria.

En una segona fase, una vegada resolta aquesta primera, se’n proposarà una altra que demani al Parlament que actualitzi la regulació de la Falconeria a tota Catalunya ja que la llei en vigor és més que obsoleta.

Donat que la Directiva d'Aus es troba incorporada a la nostra legislació, demanen que, en aplicació de la Llei d'Espais Naturals, el Reial Decret 1997/1995 i la Llei 12/2006, es protegeixin les zones incloses dins la nova delimitació de la IBA 139, elaborada per SEO/Bird Life (Societat Espanyola d'Ornitologia), a la què des dels anys 90, la Comissió Europea els encarrega l'elaboració dels inventaris d'àrees importants per a les aus o IBA (acrònim anglès de Important Bird Areas) que, sota criteris científics, delimiten les zones que haurien de ser protegides pels diferents estats.

Edicions locals