Roda de cant i dansa per ajudar a Burkina Faso

CRA’P acull la proposta Cercle de Víctor Turull amb l’objectiu d’enviar ajuda alimentària a Burkina Faso.

Cra’p acull aquesta setmana una activitat de Víctor Turull amb l’objectiu de recollir fons per ajudar a comprar sacs de blat de moro i arròs per al clan de Kabré Tiim Saidu, cap de Tradicions i Xaman del poblat de Kokologho. El clan reuneix unes 500 persones entre adults i nens i en aquest moment estan passant una situació crítica en la seva supervivència a causa de la sequera que assola aquesta regió en els últims anys.El total de la recaptació s’enviarà la primera setmana de Maig.

Serà el proper diumenge 22 d’abril de 10h a 14h. 'Cercle' és un exercici inspirat en la cerimònia funerària de l'ètnia Mossi de Burkina Faso. Víctor Turull ha assistit personalment a diverses d'elles en els últims 15 anys i serà l’encarregat de guiar la proposta. És una roda de cant i dansa en el qual comparteixes i experimentes l'energia creada en el cercle cantat i ballat.

Consta de dos passos molt simples i altament energètics en la seva repetició: un pas de concentració d'energia i un segon pas en el que s'allibera aquesta energia conjunta d'una manera orgànica i harmònica a través del cant.

Són tres sèries de 45 minuts cadascuna amb un descans de 15 minuts de respiració conscient, fent un total de 4 hores ininterrompudes. No cal experiència prèvia. Víctor Turull és creador escènic, actor, ballarí i cantant. El seu treball artístic està vinculat a l’acció-performance. És
també terapeuta de so i professor de veu. Més de vint anys com especialista en Xamanisme Africà. Creador del mètode Biovoz, sistema holístic per a la consciència de la veu i la respiració. Inscripcions a: [email protected] o 622 798 789. Bo d’ajut: 20 euros.

Edicions locals