Monràs reclama de nou a la Generalitat que la zona de serveis de la Farinera sigui part de la trama urbana consolidada

En el marc de les valoracions de les comissions del Pla Estratègic.

L’alcalde de la ciutat. Josep Monràs, el regidor de Promoció Econòmica,  Antonio Felices, i el director del Pla Estratègic, Raúl D. González han fet balanç dilluns al matí de la primera fase del Pla Estratègic i de les quatres comissions d’impuls realitzades durant l’any 2011.


Les reunions de les comissions, formades per persones del territori que representen els diferents àmbits de la societat (econòmic, social, educatiu, sanitari, medioambiental, etc.) i representants del govern de la ciutat, han valorat la feina feta i han marcat les línies d’actuació per als propers anys.

El Pla Estratègic, organitzat en quatre comissions, és una eina dinàmica i participativa que té com a finalitat fer el seguiment de grans objectius de ciutat i plantejar-ne de nous. Ara entra en la seva segona fase.

Impulsar més activitat econòmica i saludable

En relació amb aquesta comissió, Josep Monràs ha declarat que “l’espai de la Farinera està preparat per acollir activitat comercial i de serveis, imprescindibles per al desenvolupament de la ciutat. Només cal que sigui inclòs en la trama urbana consolidada de la ciutat”. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat un recurs contenciós administratiu amb la Generalitat de Catalunya per tal de solucionar el problema.

Per una altra banda, aquesta comissió destacat els esforços que s’han portat a terme per posicionar Mollet com un espai de referència econòmica i en l’àmbit de serveis a la salut. En aquest sentit, s’ha destacat la construcció del nou hospital i una bona xarxa de serveis en cooperació amb els municipis i les institucions de l’entorn pròxim. També han remarcat la creació de la pàgina web molletnegocis i la dinamització de Gallecs amb els productes slow food.

Tot i la situació de crisi, el sector del comerç i dels serveis ha tingut un creixement notori pel que fa a l’oferta. La comissió ha considerat la necessitat d’incorporar a la ciutat més botigues de referència. En aquest sentit, Josep Monràs ha volgut deixar constància que “les persones que tenen locals per llogar han de fer l’esforç de sentir-se part del teixit social i facilitar l’obertura de nous negocis”.  

Renovar i qualificar els espais urbans

En aquest àmbit, s’ha valorat la feina feta però amb algunes consideracions, atès l’impacte de la crisi econòmica en aquest sector. Així, doncs, la Comissió ha destacat la necessitat d’innovar per transformar urbanísticament la ciutat incorporant elements socials i econòmics que aprofitin la potencialitat d’una ciutat metropolitana amb una bona xarxa d’infraestructures, meitat urbana, meitat rural. Finalment, també s’ha apuntat la necessitat d’avançar en l’àmbit tecnològic.

Ciutat cívica i educadora

La feina feta en aquest àmbit ha estat valorada positivament però han destacat la necessitat de seguir fent esforços importants en la formació de la ciutadania per preservar la cohesió social de la ciutat. D’aquesta comissió, cal destacar-ne la tasca que s’ha fet en l’elaboració d’una bona xarxa de serveis socials i agrair l’esforç d’autofinançament que estan fent entitats, clubs i associacions de la ciutat.

Cooperar i desenvolupar

En aquest àmbit, s’ha destacat la feina feta per aconseguir, finalment, la línia R8 de tren a Martorell, tot i que l’alcalde també ha recordat una altra demanda de la ciutat que és el soterrament i desdoblament de la línia R3 que passa per l’estació del Nord. També s’ha destacat la creació del Consorci de Televisió Vallès Visió com a exemple de mancomunació de serveis entre municipis, i el projecte de la B-30 com a potencial econòmic de desenvolupament en els àmbits de la universitat i la indústria.

Edicions locals