ICV-EUiA commemora el 81è aniversari de la Segona República

Un centenar de persones va apropar-se fins la plaça de la República per retre-hi homenatge.Dissabte, 14 d’abril, ICV-EUiA va realitzar l’acte de commemoració del 81è aniversari de la II República. Aquest va comptar amb un centenar de persones que van participar n un ambient festiu,  lúdic i participatiu. Cançons, poemes i clavells van anar-se combinant en un acte senzill i emotiu que va comptar amb l’exalcaldesssa Carme Coll que va llegir el manifest d’aquest any. L’acte va cloure amb un vermut republicà per tots els assistents. 

D’altra banda, la Coalició també va organitzar, dimarts  una xerrada de presentació del llibre “La Maternitat d’Elna”, d’Assumpta Montellà, en el que explica el paper que va jugar aquesta institució.

La coalició creu que avui és més necessari que mai el plantejament republicà, la reflexió sobre els seus valors i les seves conquestes socials. “La II República va obrir un període de llibertat i progrés per al conjunt dels pobles d’Espanya després de l’esgotament de la monarquia borbònica incapaç de donar solucions als greus problemes econòmics, socials, polítics i culturals de la majoria de la societat.  ICV-EUiA, està per la construcció d’una societat plenament democràtica, i per això creiem que cal recordar la nostra història i poder defensar la República com a forma d’estat”.

Edicions locals