IxM endega el 6è alliberament massiu de llibres als carrers de Mollet

La iniciativa parteix de la premissa que tothom ha de tenir lliure accés a la cultura.

Independents per Mollet (IxM) portarà a terme durant el matí del proper diumenge 28 d’abril, el
6è alliberament massiu de llibres als carrers de Mollet. La iniciativa dels independents molletans, una de les pioneres a la comarca, parteix de la premissa que tothom ha de tenir lliure accés a la cultura i pretén fer dels carrers i places de la ciutat uns espais oberts al “bookcrossing”, denominació que rep a nivell internacional aquesta innovadora experiència d’intercanvi lliure, gratuït i desinteressat de llibres.

El president d’IxM, Jesús M. Carrasco, ha explicat que la proposta pretén “facilitar una fórmula d’intercanvi dels llibres que ja hem llegit, per donar-los una segona vida i contribuir a fomentar  el gust per la lectura d’una manera lúdica”. A més, ha assenyalat que IxM “alliberarà un centenar de llibres de gèneres variats, novel.la, assaig, relat curt, infantil i juvenil que els ciutadans podran trobar acompanyats per un cartell identifi catiu ietiquetats amb informació sobre el bookcrossing, disposats pels carrers i places de la ciutat, sobre diferents elements, bancs, parades d’autobus, monuments, etc”.

Carrasco ha convidat als molletans que vulguin participar a l’experiència a “sortir al carrer a trobar el seu llibre”, i a que “un cop llegit, el tornin a alliberar al lloc de la ciutat que prefereixin, per tal que altres persones també puguin gaudir de la seva lectura”.

Les persones que aconsegueixin fer-se amb algun d’aquests exemplars podran registrar la seva “captura” a la web www.bookcrossing.com, utilitzant la clau identificativa que porta cada llibre i anotar comentaris que vulguin sobre la seva lectura o sobre el lloc on pensen tornar-lo a alliberar un cop l’hagin llegit.

Edicions locals