Bona acceptació del Bus Alicia a la ciutat

El primer dia la unitat mòbil va rebre prop de 400 persones interessades en l’alimentació.Aquesta setmana s’ha aturat a la ciutat el Bus Alicia, una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics. El seu objectiu és informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa els ciutadans de tota edat i condició sobre una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d’acord amb l’entorn.

Un dels cuiners del Bus, Gerard Ninot, explica que, vist la quantitat de gent que volia fer activitats a la seu central de la fundació, a Sant Benet del Bages, es va decidir anar cada setmana a una població diferent de Catalunya. El dimarts aquest bus, que va començar el seu viatge al desembre passat, va rebre a l’entorn de 400 persones. “La reacció de la gent és molt bona, els tallers són una bona manera d’arribar al públic final. Si no t’ho expliquen a vegades no t’ho creus”, assegura Ninot, que també explica que aquí “donem idees, trucs, consells, eines per elaborar un plat i espavilar-nos a casa. Per exemple com cuinar amb el microones”.

El Bus Alícia disposa d’un espai expositiu de 50 m², accessible també per a persones amb mobilitat reduïda. Integra un àmbit expositiu dotat de recursos audiovisuals i multimèdia on, de manera rigorosa, lúdica i interactiva, s’explica i s’interpel·la els visitants sobre la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments. “En aquesta mostra s’explica la importància del producte de proximitat i de temporada que tenim a prop de casa i a vegades el deixen perdre”. L’exposició analitza també les reaccions químiques i físiques d’una paella de Carme Ruscalleda. “A partir d’aquí podem veure que segons el producte que s’utilitzi varia la seva elaboració. Per exemple, què passa si utilitzem un arrós o un altre?”, es pregunta Ninot. 


La piramide alimentària també forma part d’aquesta exposició, tot i que aquí es dóna molt valor també a la forma de cuinar els aliments: “És diferents cuinar amb el microones, al vapor, al forn o fregit”.

El Bus Alícia és també una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni agroalimentari, es desenvolupen als laboratoris de la Fundació Alícia.

El taller d'aquest dijous conscienciarà la ciutadania de Mollet de com reaprofitar el producte (preu: adults 5 euros i nens 3 euros). Aquest dissabte a les 11 hores, taller familiar (preu: adults 5 euros i nens 3 euros), i a les 16 hores taller del producte (preu: 10 euros) on els pagesos de Gallecs portaran els seus productes de temporada per tal que els experts els analitzin.

Edicions locals