Sito Ruíz i Marc Álvarez porten el seu art a La Marineta
L'art urbà fuig dels seus estereotips i la façana de l'Ajuntament de Mollet es converteix en l'escenari d'un videoart interactiu.
La regidoria de Joventut mitjançant el programa NouArt pretén impulsar els projectes de dos joves artistes de la ciutat en una exposició col·lectiva que es podrà visitar fins el proper 12 de maig. Aquesta exposició presenta els projectes de Marc Alvarez i Sito Ruiz, dos joves artistes de Mollet.
El projecte Defyned de Dase, el nom artístic de Marc Alvarez, es presenta sota el lema Grafit, disseny, carrer i elegància i està format per dues col·leccions exclusives de corbates amb dissenys basats en el grafit en una edició limitada. Són corbates confeccionades a mà per Batlle i estampades per l’autor. “Volia demostrar que hi ha un art urbà més enllà de vestir roba ampla i caputxa”, explica Marc Alvarez, artista urbà que s’ha format a l’Escola Superior de Disseny de Barcelona. Els models d’aquesta exposició han estat cantants de hip-hop i reggae, ballarins de break-dance o grafiters de la comarca com Roe Delgado o Clara Pons del grup ‘Brodas’.
A més, en el marc de la presentació d’aquest projecte el públic assistent va gaudir de l’actuació del grup de hip hop Mentes Intactas. Com a curiositat, l’alcalde de la ciutat va vestir per a l’ocasió una de les corbates dissenyades per Dase. El regidor de Joventut, José Ramon Bertolín, va lloar la labor dels dos artistes definint el que és l’art per ell: “És allò que es troba a mig camí de l’avorriment i la sorpresa”.
Per la seva banda, Sito Ruiz és un artista visual que amb Experiment-A convida als assistents a gaudir d’una producció audiovisual interactiva que es projecta sobre la façana de la maqueta de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Un element, el tren mecànic, és l'eix central de l'espectacle i simbolitza la ciutat industrial de Mollet.
En aquesta mostra encapçalada per Ruiz hi treballen també el dissenyador Sergi Vila i Marco Domenechetti. “Artistes de diferents disciplines ens hem conegut arrel d’aquest treball i això és el més important per seguir treballant en el futur”, explica Ruiz, que s’ha format a l’Escola d’Art de Vic i a Sant Ignasi de Barcelona.
En aquesta projecció, l’espectador pot interactuar amb l’obra i donar vida a un edifici aparentment inert. Oriol Pujol, al piano, va ser l’encarregat d’amenitzar la presentació de l’obra: Cada nota que tocava es reflectia en una forma a la maqueta.