El cap de setmana obre les portes de la Diada de Sant Jordi

Cap de setmana replet d'actes relacionats amb la Diada del Patró de Catalunya. Si el temps ho permet, les rambles tornaran a omplir-se de parades de roses i llibres durant tot el dilluns.Ja fa dies que veiem presentacions de llibres, escriptors a la televisió, a la ràdio, a la premsa... I és que dilluns Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi i Mollet, com cada any, omplirà la seva rambla de roses i llibres. Enguany, els més romàntics estaran d’enhorabona perquè Sant Jordi torna a caure en dia laborable. L’any passat la diada va caure en dissabte i, a més, la pluja va obligar als llibreters a refugiar-se al Mercat Vell.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, dilluns s’espera alguna nuvolada que podria portar algun ruixat. Si fos així, els llibreters es tornarien a aixoplugar a l’emblemàtic edifici de Prat de la Riba.

Si el temps ho permet, durant tot el dia hi haurà parades de roses i llibres a les rambles i a la plaça de Catalunya. Com en les darreres edicions de la festa, els autors locals signaran els seus llibres a l’Espai de les Lletres Molletanes, al quiosc de la plaça Catalunya. Enguany, cal destacar que s’ha incrementat en nombre de parades en un 20% respecte l’any passat. 


Les escoles de la ciutat participaran amb la lectura de relats a la Marató de contes que, al llarg del matí, tindrà lloc a la plaça Catalunya. Per una altra banda, en el transcurs de la jornada també es podrà veure l’exposició Els llibres són només per llegir?: un viatge a través dels sentits, que organitza la Biblioteca Can Mulà.

El Servei de Català de Mollet serà a la plaça de Catalunya i compartirà espai amb la Biblioteca Can Mulà i el Centre d’Estudis Molletans, al costat de les parades de llibreters de la ciutat i altres entitats. Hi trobareu una mostra d’activitats escrites que ha fet l’alumnat del cursos de català per a adults (prosa, poesia, previsions meteorològiques...), a més de material informatiu del Voluntariat per la llengua, recursos lingüístics com cartells i un petit recull de fotos d’actes i sortides.

La junta local de Mollet de l'AECC Catalunya Contra el Càncer també tindrà una parada de roses a la rambla fiveller per tal de vendre‘n i donar informació sobre la prevenció del càncer. Tots els diners recollits aniran destinats a la lluita contra el càncer. A més, la Fundación Vicente Ferrer (FVF) torna a sortir al carrer per Sant Jordi amb roses i llibres solidaris. Enguany amb noves i originals propostes com ara un imant o un bolígraf de rosa. Igualment, també s’hi vendran les tradicionals roses solidàries i agulles de pit.

El Casal Cultural organitza el concurs de petons i regal d’abraçades a partir de les cinc de la tarda. Tot seguit,  també es farà el lliurament de premis del 9è Concurs de Dibuix de Punt de llibre que organitza la Biblioteca Can Mulà. I a quarts de set de la tarda, Tradicions i Costums porta la Cobla Mediterrània amb un programa de sis sardanes. a la plaça Catalunya.

Cap de setmana de Sant Jordi

A l’entorn de la Diada, la ciutat ofereix activitats relacionades amb Sant Jordi durant tot el cap de setmana. Pels més petits, la Biblioteca de Can Mulà organitza divendres ‘L’hora del conte’ especial Sant Jordi i un taller especial de la Diada per dissabte a la tarda. Diumenge, els menuts podran anar al taller especial del Museu Abelló ‘Fes-te el teu ex libris’.

D’altra banda, divendres podreu gaudir de la presentació del llibre ‘Singulars’ del periodista molletà Jaume Barberà a la llibreria L’Illa. Diumenge al matí, el seguit d’actes l’encetarà l’Esbart Dansaire de Mollet amb l’espectacle ‘Les Gitanes de la Rambla’ a la plaça Catalunya a les 11 del matí.  Al sortir d’aquí, els més curiosos podran anar al Mercat Vell per veure la setena trobada de cava i taps de corona de l’associació de Col·leccionistes de Mollet.    

A les 12 del migdia la plaça Prat de la Riba acollirà la Diada Castellera de Sant Jordi on participaran la Colla Jove de Barcelona i els Castellers de Solsona. La intenció dels molletans és portar a plaça els castells que s’han anat treballant a assaig durant les últimes setmanes, entre els quals hi ha el 2de6, 5de6, 4de6 amb el pilar.


Edicions locals