La pluja avisa durant el cap de setmana

El matí de diumenge es llevava amb un cel parcialment cobert pels núvols que més tard esdevindrien el principal inconvenient del dia. Tot i així els actes programats es van realitzar.

Les activitats programades per celebrar Sant Jordi varen sofrir el mateix infortuni que la passada VI Mostra Internacional de Titelles, i és que sembla que el temps no està de part de la ciutat quan es tracta de fer aquest tipus de representacions a l’aire lliure; un cel decorat amb núvols dispersos era el primer convidat del dia.


Malgrat tot, els curiosos que van apropar-se a gaudir dels espectacles que es feien no ho van tenir tot en contra ja que la pluja només va aparèixer de forma breu i intermitent, fet que va permetre que les activitats es portessin a terme sense gaires entrebancs.


La jornada l'obrien les colles de Castellar del Vallès, Parets, Lliçà d’Amunt i Mollet amb el seu característic ball de gitanes, que va arribar a aplegar al seu voltant un centenar d’espectadors.


Des de petits i grans van reunir-se amb les seves colles per mostrar al públic el que millor saben fer: ballar. El color i l’energia d’aquestes danses van donar el toc just d’alegria davant la situació climatològica adversa.


Cap a les dotze els castellers de Mollet feien la seva aparició a la plaça Prat de la Riba ben acompanyats, això si, per la Colla Jove de Barcelona i la Colla de Castellers de Solsona. Les impressionants estructures humanes que van anar construint-se al llarg del matí van deixar bocabadats a més d’un, fet que no es gens d’estranyar si tenim en compte que, respecte els Castellers de Mollet, van dur a terme castells com ara el 3de6 i 4de6, l’únic que se’ls hi va resistir una mica fou el 3de6 amb agulla.


Per acabar d’adobar el dia al Mercat Vell se celebrava la VII Trobada de cava i taps de corona organitzada per l’Associació de Col·leccionistes de Mollet i Comarca. La llàstima va ser que aquesta no va gaudir de l’afluència de visitants d’altres edicions sinó que, a raó del mal temps i a que potser alguns aficionats al futbol poguessin estar de dol, en va rebre un nombre lleument inferior.


L’últim que ens queda es esperar i desitjar que la Diada de Sant Jordi no s’encomani de l’aiguós ambient que ha acompanyat aquest diumenge.


Galeria de fotos (Marina Escobar)

Edicions locals