Ara Mollet - Esquerra inicia la 'Construcció de la nova República Catalana"

Un cicle de conferències que encetarà el president de la Fundació Irla i ex conseller, Josep Huguet, i seguirà Joan Tardà, Marta Rovira i Joan Manel Tresserras.

Ara Mollet – Esquerra inicia el proper dijous 3 de maig al Centre Cultural La Marineta un cicle de quatre conferències anomenat ‘Construcció de la nova República Catalana’. La primera d’elles, sota el títol “De l'espoli fiscal a la República Catalana”, anirà a càrrec del president de la Fundació Irla i ex Conseller, d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet. 

La conferència analitzarà la situació econòmica catalana actual, les estratègies de la nova República Catalana per combatre la crisi i l'oportunitat d'enfocar l'economia d'aquest nou estat cap a la innovació, el creixement sostenible i la igualtat d'oportunitats a traves de la formació que defensen els republicans.

 La segona conferència serà el dilluns  21 de maig i anirà a càrrec d'en Joan Tardà, diputat al Congreso de la coalició independentista ERC - Reagrupament - Catalunya Sí. Sota el títol “El model de política social de la nova República catalana”, Tardà explicarà com hauria de ser un nou estat compromès amb els drets socials,les pensions, la legislació laboral, la justícia social i l'estat del Benestar.

La tercera conferència, “Política internacional en el procés d'independència”, l'impartirà la secretaria General d'ERC, Marta Rovira, el dijous 31 de maig a les 8 del vespre, també a la Marineta .  Rovira farà una anàlisi dels processos internacionals que es posaran en marxa des de la seva experiència a Europa com a Secretaria General de l'Aliança Lliure Europea (ALE), també conegut com a Partit Democràtic dels Pobles d'Europa (PDPE). Un partit polític europeu que agrupa a diverses formacions polítiques que defensen el dret a l'autodeterminació dels pobles, els principis de la democràcia parlamentària i els drets humans.

El cicle clourà el proper 15 de juny a les 8 del vespre, al casal Cultural de Mollet del Vallès amb la ponència del professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de l’UAB i ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manel Tresserras, que parlarà de  “Mitjans de comunicació i llengua a la nova República Catalana”. Tresserras analitzarà el paper dels mitjans de comunicació en el procés d'independència i en la consolidació del nou Estat.

Edicions locals