La falconeria queda definitivament prohibida a Gallecs

El Consorci de l'Espai Rural de Gallecs demana a Incàsol que sigui definit com a refugi de fauna.

La pràctica de la falconeria ha quedat definitivament  prohibida a Gallecs. El ple de dimecres va resoldre les al·legacions i va aprovar per unanimitat la modificació del Reglament d’Espais Verds i zones naturals. 

La regidora de Medi Ambient, Ester Safont, va explicar a la ponència del punt que s’han desestimat les al·legacions presentades per les associacions de falconers i la Federació Catalana de Caça. Un dels arguments és que al POUM de Mollet  resta prohibida qualsevol tipus de caça. Un altra raó explicada per Safont és que el PEIN també parla de protegir la fauna salvatgei de la no admissió d’altres espècies nocives pel propi espai natural. A més, Safont va recordar que la pràctica de la falconeria ha propiciat l’ús fraudulent d’alguns camins i cultius trepitjats.

D’altra banda, el ple del Consorci de Gallecs va posicionar-se a principis d’abril clarament en contra de la falconeria i  ha demanat ja a la conselleria de Medi Natural que s’iniciïn els tràmits perquè quedi totalment prohibida. També ha demanat a Incàsol que defineixi l’espai rural de Gallecs com a refugi de fauna i sigui inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Edicions locals