El PSC inicia una recollida de signatures per garantir la qualitat de les escoles bressol municipals

La regidora d'Educació, Alícia Domínguez, reclama a Ensenyament que es mantinguin els 1.600 d'aportació que fins ara tenien per tal de garantir un servei de qualitat.El socialistes molletans han iniciat una nova campanya ciutadana per reclamar a la Generalitat de Catalunya que mantingui el servei educatiu de qualitat que donen les tres escoles bressol municipals. “Perquè és una necessitat real i social reclamem el caràcter educatiu d’aquesta etapa fonamental en l’educació”, ha dit la regidora d’Educació Alícia Domínguez en una roda de premsa acompanyada pel secretari del partit, Raúl González, davant l'escola bressol de La Filadora.

En el govern del tripartit, el finançament de la Generalitat era de 1.800 euros anuals. Amb l’entrada al govern de CiU, l’aportació del  curs 2011-12 es va reduir fins els 1.300 euros i segons Domínguez, el que Ensenyament preveu pel proper curs 2012-13 és una aportació de 1.000 euros. “Això posa en perill el servei. L’Ajuntament està disposat a mantenir però no arribem a poder fer front a la diferència”, ha assegurat la regidora, que demana que es mantinguin els 1.600 euros per a garantir un servei de qualitat.

Per aconseguir-ho, els socialistes confien en la participació ciutadana a partir d’una recollida de signatures que es realitzarà pels carrers de la ciutat durant aquest mes de maig. Aquestes signatures es portaran al Parlament de Catalunya per tal de demanar el manteniment del servei.


Tenint en compte l’aportació actual de la Generalitat, 1.300 euros, la quota mensual d’una família que porti el seu fill a una escola bressol municipal és de 180 euros. “És un preu molt distant a la privada, per això demanem que es mantingui. Si no, només podran anar els rics a les escoles bressol”, ha declarat Raúl González.

Per últim, la regidora Domínguez ha explicat que actualment està en marxa el període de preinscripcions i que s’informarà a les famílies sobre la previsió d’Ensenyament i, per tant, de l’augment de les seves quotes.

Edicions locals