Ara Mollet - Esquerra portarà al Parlament la declaració de Gallecs com a refugi de fauna

Els republicans van reunir-se el passat 3 d'abril amb la PDG i el DRAG.

El Grup Municipal d’Ara Mollet – ERC, a través dels seus regidors Oriol López i Marta Vilaret, va aconseguir propiciar una reunió  el passat 3 d’abril a Mollet del Vallès entre representants de la Plataforma per la Defensa de Gallecs (PDG) i l’associació Defensa de Rèptils i Amfibis de Gallecs (DRAG) i els diputats del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas i Violant Mascaró.

L’objectiu de la trobada era recollir la informació necessària per tal de redactar una proposta de resolució, que és a punt d’iniciar el procés parlamentari. La mateixa inclourà la petició d’iniciar els tràmits legals necessaris per a l’ampliació del PEIN de Gallecs, per tal d’incloure en l’àmbit del mateix les mil i escaig hectàrees que integrava la proposta inicial del PEIN de Gallecs del 2005, començar els tràmits legals necessaris per a la incorporació del PEIN Gallecs a la Xarxa Natura 2000 i posar en marxa la legislació necessària  per a modificar els usos permesos al PEIN de Gallecs, per tal de que sigui declarat com a refugi de fauna i és prohibeixi la captura de fringíl·lids i la pràctica de la falconeria en aquest àmbit.

Ara Mollet – ERC està utilitzant tots els seus recursos per tal de portar al Parlament qüestions d’interès molletà. El treball conjunt amb Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana és periòdic i parteix de l’objectiu d’acostar les demandes ciutadanes, a través dels seus representants municipals, al Parlament català per tal de que es legisli per satisfer-les. Aquesta feina conjunta ha propiciat també la presentació el dia 20 d’abril d’una proposta de  resolució per que el Parlament de Catalunya insti el Govern de la Generalitat a restablir, abans de tres mesos, el sistema de bonificacions vigent fins a 31 de desembre de 2011 al peatge de Mollet, recuperant així la gratuïtat del peatge per als residents a Mollet del Vallès.

Tanmateix, al gener, aquesta feina conjunta va incloure a les negociacions sobre el pressupost del 2012 del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, la posada en marxa de la Residència per a persones amb discapacitat psíquica de la Vinyota i l'assignació per pressupostar el quart institut de Mollet, també a la Vinyota, en terrenys que han estat cedits per l'Ajuntament.

Edicions locals