Monràs rebutja suprimir el partit judicial de Mollet

Aquesta reordenació proposada pel CGPJ suposaria un deficitari i pèssim servei als més de 150.000 ciutadans del Baix Vallès.

En relació amb les diferents notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre un informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que proposa l’eliminació del partit judicial de Mollet del Vallès, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs ha mostrat el seu absolut rebuig i ha enviat una carta al president del CGPJ demanant el manteniment d’aquest partit judicial.

Aquesta proposta que, segons informacions publicades a la premsa, es debatrà a la sessió plenària del CGPJ de demà, planteja l’agrupació de jutjats de tot l’Estat i una reducció dels partits judicials que passaria dels 431 actuals a 200. En aquest nou mapa judicial es contempla l’eliminació del partit judicial de Mollet del Vallès, que actualment està integrat també per altres 6 municipis de la comarca: la Llagosta, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles.

Aquesta reordenació proposada pel CGPJ suposaria un deficitari i pèssim servei als més de 150.000 ciutadans del Baix Vallès que actualment s’adrecen a l’administració de Justícia a través del partit judicial de Mollet. Per aquesta raó, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha enviat una carta al president del CGPJ, Carlos Dívar, per tal que reconsideri la proposta esmentada i mantingui el mapa judicial actual.

L’informe que, segons sembla s’abordarà demà al ple del CGPJ és, de moment, una proposta que, per tenir validesa, s’hauria de tramitar davant les Corts Generals i aprovar com a llei orgànica, ja que suposa un canvi en la llei de demarcació i planta judicial, que estableix la delimitació i el nombre dels diferents partits judicials de tot l’Estat.

Aquesta proposta paralitzaria definitivament les obres de l’edifici dels nous jutjats de la ciutat, que s’havien de reprendre l’any 2013 tal i com va apuntar la consellera de Justícia, Pilar Fernández-Bozal a una reunió mantinguda amb l’alcalde Josep Monràs a principis d’aquest mes. Tenint en compte tots aquests aspectes, el govern municipal presentarà una moció d’urgència sobre la possible supressió del partit judicial de Mollet a la sessió plenària d’aquesta tarda.

Edicions locals