El Parlament aprova una resolució per recuperar la gratuïtat del peatge de Mollet

En aquesta moció es demanava la bonificació al 100% pels usuaris de mobilitat obligada d’aquest peatge que són veïns dels municipis propers.

El Parlament de Catalunya ha aprovat dimecres al matí una proposta del grup parlamentari socialista que demana al Govern restablir la bonificació del 100% en el peatge de la C-33 a Mollet pels usuaris d’aquesta via amb mobilitat obligada.

En aquesta moció, presentada pel grup socialista al Parlament, es demana la bonificació al 100% pels usuaris de mobilitat obligada d’aquest peatge que són veïns dels municipis propers. Cal recordar que aquesta bonificació va quedar eliminada l’1 de gener d’aquest any, amb l’entrada en vigor del nou sistema de peatges impulsat per la Generalitat de Catalunya.

El peatge de Mollet es tracta d’una barrera estratègica per al desenvolupament econòmic del territori, ja que no només hi ha mobilitat obligada dels residents de l’entorn, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar aquest peatge.

A la resolució aprovada al Parlament aquest matí s’insta al Govern de la Generalitat a:

- Modificar el decret pel qual es va aprovar el nou sistema de descomptes d’aplicació a les autopistes i que decretava la uniformització del sistema de descomptes i bonificacions de les barreres de peatge.
- Mantenir, en general, sistemes que tinguin en compte la equitat i l’equilibri territorial en funció de les necessitats existents.
- Restablir la gratuïtat del peatge de Mollet del Vallès per a tots els residents usuaris habituals.

Edicions locals