La música solidària ajuda a fer una bona recollida d'aliments
Una multitud de persones es van reunir al voltant dels espectacles musicals que s’havien programat per participar en aquesta iniciativa solidària.
Tot plaça Catalunya romania a l'espera de rebre l’esdeveniment solidari del cap de setmana. Damunt l’escenari, membres de l’Escola Municipal de Música de Mollet disposaven els seus instruments i hi tenien un primer contacte abans de començar el concert. Al centre de tots els músics es situaven les regidores d’arts escèniques, Mercè Bertran, i de serveis socials, Anna Maria Díaz, que van ser les encarregades de donar el tret de sortida a l’espectacle amb els seus discursos.
En el seu discurs, la regidora de Serveis Socials, Ana Martia Díaz, va assegurar que "hem estat treballant coordinadament des de la taula d'entitats socials, formada per Càrites, l’Església Evangelista, Creu Roja, la Fundació Sanitaria de l'Hospital de Mollet i l'Ajuntament de Mollet per dur a terme aquest projecte de Concert Solidari. Amb la col·laboració, en aquest casde l’Escola Municipal de Música volem dur a terme una recaptació d’aliments per les persones que ho necessiten. Nosaltres fem tot el que podem però la veritat es que sense el recolzament dels ciutadans tampoc arribaríem a tothom".
Rere els aplaudiments dels assistents començaven a sonar les primeres notes musicals que omplien l’ambient tot fent un homenatge als anys 60. A aquesta primera sessió la va precedir la Jazz Band, amb tons més rítmics i acompanyada dels mateixos aplaudiments i de l’entusiasme del públic.
Per la seva banda, la coordinadora de l'Assemblea de Creu Roja de Mollet, Maria Belén Méndez, va afirmar que "la gent passava poc a poc però de forma continua. Crèiem que la gent jove seria molt més reticent a participar-hi però realment ha estat al contrari. Esperem donar aquesta nit una forta empenta cap endavant en la recollida, ja que el que aconseguim es dividirà en tres parts i es portarà al banc d'aliments de cadascuna de les entitats per tal que els dies de repartiment es doni a la població”. La participació solidària podia fer-se de dues maneres diferents: portant els aliments a l’estand o bé comprant un tiquet per valor de dos o cinc euros.
A la nit, la participació va fer incrementar el volum d’aliments recollits ja que per poder assistir a l’espectacle de cant que es feia a dins l’església de Sant Vicenç el públic havia d’entregar almenys un aliment a l’estand. El temple religiós, convertit aquella nit en una sala de concerts, va omplir-se gairebé fins la meitat d’espectadors que escoltaven atònits les meravelloses veus dels grups vocals de l'escola de música i de les corals molletanes.
En total varen recaptar-se 687 productes alimentaris, els quals suposen 467 kg d'aliments. Amb aquest balanç els voluntaris que hi participaren concloïen que "és una primera experiència que valorarem pels pròxims anys i ha rebut una considerable participació, més i tot de la que ens imaginàvem".
Galeria de fotos dissabte (Marina Escobar)