Monràs rep a estudiants alemanys d’intercanvi

Cinc alumnes de Ravensburg han fet les pràctiques d'educació infantil a la ciutat.

Aquest matí, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs i la regidora d’Educació, Alicia Domínguez, han rebut a l’Ajuntament a cinc estudiants que han estat fent pràctiques d’educació infantil a diversos centres de la ciutat.


L’estada, des del 16 de febrer fins al 31 de maig, forma part d’una iniciativa d’intercanvi entre l’Institut für Soziale Berufe de la ciutat alemana de Ravensburg i l’Institut Gallecs de Mollet del Vallès. Els alumnes de primer curs d’educació infantil han vingut acompanyats de la tutora del projecte d’intercanvi, Annelie Öhlschläger. A la recepció també han assistit directors i professors d’alguns centres educatius que han participat en l’intercanvi.

Les cinc estudiants procedents de Ravensburg han fet pràctiques a La Xarranca, La Filadora, l’Escola Can Vila, La Quitxalla i a l’Escola Can Besora. Durant la recepció, totes han valorat la seva estància a Mollet com una gran experiència professional; l’estudiant que ha estat a l’Escola Can Vila ha quedat molt impressionada per la qualitat de les activitats d’educació especial que es desenvolupen en aquest centre.

Durant la recepció, Annelie Öhlschläger ha destacat el nivell i la qualitat de l’educació que s’ofereix a Mollet del Vallès i l’ha equiparat al mètode per excel·lència Reggio Emilia, referent a nivell europeu del sistema pedagògic en educació infantil. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, s’ha mostrat molt preocupat perquè aquest projecte, que porta funcionant quasi 10 anys, està pendent d’un fil per les retallades en matèria d’educació que estan aplicant tant el Govern Central com el la Generalitat.

Edicions locals