Monràs demana el rescat dels peatges de Mollet, Alella i Les Fonts

L'alcalde de Mollet reitera que els peatges ja estan amortitzats des fa vint anys i que encara espera la proposat del conseller Recoder.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs va assistir dilluns a la nit a la Comissió de Peatges del Parlament de Catalunya com a representant també de la FMC. Monràs va lamentar en un primer moment l’hora de la convocatòria, a les vuit del vespre, “quan ja sabien que s’allargaria i no ens donaria temps a mostrar els posicionaments”. Com a representant de la FMC, Monràs va reclamar que no poden fer homogeneïtat dels peatges quan hi ha clars greuges comparatius com el cas de Mollet: “Perquè aquests peatges ja estan amortitzats des de fa vint anys i els diners van directament a Abertis, de la qual el principal accionista és La Caixa”.

L’alcalde de Mollet demana a la Generalitat que s’estudiï el rescat dels peatges de Mollet, Alella i Les Fonts ja que són de la seva competència i poden fer-ho per llei: “Hi havia un compromís de proposta del conseller Lluís Recoder abans del segon trimestre de l’any que encara estem esperant. Mentrestant, la Generalitat s’estalvia seguir pagant les concessionàries. És una vergonya”.

Monràs ha tornat a reclamar una nova reunió amb el conseller: “Espero que hi hagi proposta, si no, la seva paraula no tindrà valor. Estem pagant una cosa que ja està pagada fa més de vint anys”. L’alcalde de Mollet demana que es posin tots els números sobre la taula: “La Generalitat paga 11 MEUR a les concessionàries. Abertis té uns beneficis anuals de 350 MEUR. Volem saber les xifres d0inversions, beneficis i indemnitzacions de les concessionàries”.

Edicions locals