Monràs i Medina reclamen mantenir el partit judicial de Mollet

L'alcalde de Mollet i el degà del Col·legi d'advocats de Granollers reclamen la finalització de les obres del futur edifici judicial.


Aquest dimarts l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i el degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Josep Medina, han informar als mitjans de comunicació de les accions que s’han portat a terme des de l’Ajuntament de Mollet i el Col·legi d’Advocats de Granollers per tal de mantenir l’actual partit judicial de la ciutat.

Monràs té clar que la proposta del Consell General del Poder Judicial de suprimir més de la meitat dels espais judicials del país no és el que necessita la ciutadania i a Mollet “és imprescindible acabar la inversió per donar aquest servei a una població de 150.000 habitants. El CGPJ no té coneixement de la realitat”. Monràs ha enviat una carta al president del CGPJ, una altra a la conselleria de Justícia de la Generalitat per tal que es posicioni, als portaveus dels grups del Congrés dels Diputats i a tots els membres del CGPJ: “No podem ofegar el servei de justícia a 150.000 ciutadans. Seguirem pressionant perquè aquest milió d’euros que ha costat la primera fase del projecte no sigui llançat”.

Per la seva part, Josep Medina, ha titllat de “molt important” el projecte del futur edifici judicial de la ciutat d’una banda per la ciutadania però també pels seus col·legiats que necessiten de l’espai per desenvolupar la seva feina.

Aquest esborrany presentat pel CGPJ no és vinculant: “Esperem que el CGPJ ho tingui en compte, si no fos així, diu molt del coneixement real que té sobre aquesta demarcació”. Perquè la proposta del CGPJ prengués forma hauria de ser aprovada pel ministre de Justícia i després pel Congrés dels Diputats.

Segons Monràs, en una conversa amb la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, aquesta li ha comunicat que dels dos o tres projectes judicials prioritaris de Catalunya, l’edifici de Mollet n’és un. El cost total previst d’aquest era d’11 MEUR, tot i que Monràs no descarta que la conselleria faci algun canvi per tal que sigui inferior.

Per últim, Medina ha estat clar i contundent: “No podem esperar a que passin dos o tres anys, l’actual equipament és molt precari per al ciutadania i pels professionals de la justícia”.

Cal recordar que l’informe proposat recentment pel Consell General del Poder Judicial planteja l’eliminació del partit judicial de Mollet, un partit judicial que integra a 6 municipis de la comarca i dona servei a més de 150.000 ciutadans del Baix Vallès.

Edicions locals