Els veïns de Lourdes, indignats pel poder del sector financer

Indignació compartida amb l'alcalde Josep Monràs que va trobar-se amb els seus veïns en el marc de l'Espai 26.


Ahir a la tarda, l’alcalde de Mollet va presentar les línies econòmiques d’acció municipal per l’any 2012 al Centre Cívic Lourdes. Molts veïns d’aquest barri de la ciutat van assistir aquesta trobada i van debatre amb l’alcalde, Josep Monràs, sobre temes d’actualitat política i financera. La crisi, el poder del sector financer i la situació del barri van ser els punts que es van abordar en aquesta trobada que s’engloba dins el projecte de participació ciutadana Espai 26.

Josep Monràs va presentar el pressupost municipal per aquest any 2012, un pressupost que ha tingut en compte el context actual caracteritzat per la crisi econòmica. En aquest punt, l’alcalde també va informar als veïns del barri sobre els temes que actualment està treballant el govern municipal. Va dialogar amb els assistents sobre les retallades que està portant a terme el Govern de l’Estat i la Generalitat en salut i educació, les reivindicacions de l’Ajuntament per recuperar la bonificació del peatge de Mollet o la possible supressió del partit judicial que empitjorarà, encara més, el servei de justícia als ciutadans.

L’alcalde també va explicar el pla d’ajust que ha elaborat l’Ajuntament i que ha estat aprovat pel Ministeri d’Hisenda. En aquest sentit, va mostrar la seva indignació, compartida també per tots els veïns, de les condicions de l’operació de crèdit que el consistori ha formalitzat per fer front a les factures amb proveïdors: “Sabem que el Banc Central Europeu dóna aquests diners a l’1% i nosaltres haurem de pagar aquest crèdit a un tipus d’interès prop del 6%. Està clar que els únics beneficiats de tot això són els bancs i els més perjudicats els ciutadans”.

Finalment l’alcalde i els veïns del barri de Lourdes van estar conversant sobre la situació del barri. En aquest punt, es va valorar molt positivament les inversions que s’han realitzat en aquest espai de la ciutat: la pista esportiva, el passeig de Ronda o l’enllumenat públic van ser les més destacades. Els veïns, que van agrair la visita de l’alcalde al seu barri, van traslladar algunes peticions sobre petites millores al barri que l’alcalde es va comprometre a mirar-ho i trobar-hi una solució.

Edicions locals