El Museu Isern retrà homenatje a Jaume Pahissa

De moment està confirmada l'assistència de Jaume Alguersuari, Salvador Cañellas i Busquets.

El Museu Isern homenatjarà al mític mecànic Jaume Pahissa el proper dissabte 9 de juny. De moment està confirmada l'assistència de pilots de l’època com Jaume Alguersuari (pare del pilot de F1), Salvador Cañellas (ex-pilot), Benjamín Grau (ex-pilot), Josep María Busquets (ex-pilot), Jordi Sirera (ex-pilot), Ricardo Fargas (ex-pilot), Salvador Claret (Museu d'Automòbil de Sils), Estanis Soler (President del Museu de la Moto de Bassella), els cinc fills de la família Pahissa, família Rabassa-Derbi, Ramón Galí (ex-pilot), Lluís Cardús (ex-pilot), Pere Pi (campió d'Espanya de velocitat, trial i motocross) i l'acalde de Mollet, Josep Monràs.

Jaume Pahissa (Mollet, 1983) va ser un tècnic de renom internacional al camp de l'automobilisme i el motociclisme. Gràcies a la seva preparació va treballar a Derbi, on va ser mestre de dos futurs grans professionals de la motocicleta: Pere Pi (creador de les Cota i Cappra de Montesa) i Paco Tombas (artífex de les mítiques "bales vermelles" de Derbi). Cal destacar que Jaume Pahissa és conegut per fer la Derbi 4 cilindres, molt important en aquell temps.

Persona polifacètica, Jaume Pahissa també va practicar esports relacionats amb el món del motor, des de curses d'automobilisme fins a la regularitat, passant per ral·lis, pujades de muntanya, la resistència i la velocitat. En aquest sentit, era famosa la seva tècnica com a pilot de curses de sidecar. De fet, va guanyar dues vegades el Campionat d'Espanya (1947 i 1948). Una de les seves altres facetes va ser la de dibuixant. Dotat d'una ironia fina i amb un estil molt característic, va dominar l'art de la il·lustració i la caricatura. Va publicar les seves obres en revistes i diaris locals. També va ser inventor i definit moltes vegades com a "geni". Alguna vegada s'ha dit d'ell que "tot i no ser enginyer, en valia per dos amb títol". Aquells que vulguin assistir a l'acte han de trucar al 665.67.07.07.

Edicions locals