Entitats solidàries redacten un Manifest Intercultural

Tot el procés es culminarà el proper 3 de juny a la Festa de les Cultures al parc de Can Mulà.



Des de fa vuit mesos, diverses associacions solidàries i culturals de Mollet i persones a títol individual, han dut a terme un procés d'aprofundiment al voltant d'un Manifest Intercultural que ja han donat per acabat.

Un total de dotze entitats solidàries i culturals de Mollet han treballat en aquest procés que es culminarà en una gran Festa de les Cultures el dia 3 de juny al parc Can Mulà.

En aquesta festa es realitzaran diferents tallers. La gent haurà d’agafar diferents tiquets amb diferents conceptes com salut, força, pau... Cada concepte tindrà el seu taller específic. Per exemple, els que necessitin pau se sotmetran a un exercici de relaxació. A banda d’aquests tallers, la jornada continuarà a l’escenari de Can Mulà amb diferents espectacles de dansa, música i varietats de les diferents entitats adherides.

Pel que fa el manifest redacat, Enric Collado, representant d’Amalgama, explica que en un primer moment va ser important el diàleg: “Sense un primer diàleg entre les associacions no arribaríem enlloc. També posem molt èmfasi en la no violència i en fixar-nos en els elements progressius de cada cultura. Hem d’aprofitar el que ens uneix i no el que ens separa”.

Les entitats adherides a aquest Manifest Intercultural són les següents: Mollet amb Cuba, Projecte Tibsima, Amistat Parroquial amb Cinco Pinos, Amalgama, Mollet 100% Camerún, Brisas de Los Andes, Amics de Mantay, Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria (FISCM), Centre Islàmic, Associació per la Promoció de les Cultures, la Integració Social i Ajuda al Desenvolupament kandeema. Associació Kandeema, Associació per al Progrés i la Unitat del Poble de M’Bedia Sakha (Mauritània) APUM i Equatorians del Vallès.

Aquest manifest resta obert a tota la ciutadania, tant per persones a títol individual com a entitats, per qui vulgui sotasignar.

Edicions locals