Una comissió d'experts decidirà el manteniment o no del partit judicial de Mollet

El Ministeri de Justícia i el TSJC donen resposta sobre la possible supressió del partit judicial de Mollet.

El Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón i el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno han enviat una carta, respectivament, informant a l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, sobre la proposta del CGPJ sobre Demarcació judicial que planteja la possible supressió del partit judicial de Mollet del Vallès.

Segons la carta rebuda des del Ministeri de Justícia, el Govern de l’Estat ha creat per acord del Consell de Ministres una Comissió d’experts que seran els encarregats de l’elaboració de la Llei de Demarcació i Planta Judicial. Així, doncs, serà aquesta comissió d’experts l’encarregada de fer una proposta legislativa i no el Consell General del Poder Judicial. Recordem que el CGPJ va elaborar un informe, que no és vinculant i que  plantejava l’agrupació de jutjats de tot l’Estat i una reducció dels partits judicials que passaria dels 431 actuals a 200.

En aquest nou mapa judicial es contempla l’eliminació del partit judicial de Mollet del Vallès, que actualment està integrat també per altres 6 municipis de la comarca: la Llagosta, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles.

Per una altra banda, el president de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno informa, en la seva carta, que actualment la Sala de Govern del TSJC està estudiant aquest informe del CGPJ i que tindrà en compte les peticions que li va fer l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, per mantenir l’actual partit judicial de Mollet ha que la reordenació proposada pel CGPJ suposaria un deficitari i pèssim servei als més de 150.000 ciutadans del Baix Vallès que actualment s’adrecen a l’administració de Justícia a través del partit judicial de Mollet.

Edicions locals