Recoder donarà una resposta sobre els peatges a finals de juny

El conseller de Territori i Sostenibilitat s'ha compromés a negociar amb Abertis i presentar una proposta més concreta.

Els tres alcaldes s’han reunit aquest divendres amb el conseller Recoder, trobada en la qual el conseller s’ha compromès a negociar amb la concessionària Abertis i presentar una proposta més concreta durant aquest mes de juny.

Els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, Terrassa, Pere Navarro, i Alella, Andreu Francisco, s’han reunit aquest divendres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, tot esperant una proposta concreta per a la mobilitat obligada dels peatges de la C-33 a Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.

Els alcaldes han valorat positivament la voluntat de diàleg mostrada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, en la reunió que es va celebrar aquest divendres però han refermat la necessitat de continuar reivindicant la gratuïtat dels peatges. En el transcurs de la trobada, el conseller s’ha compromès a presentar una proposta més concreta al llarg d’aquest mes de juny.

Josep Monràs, alcalde de Mollet ha explicat, que el conseller s’ha mostrat molt receptiu amb les propostes que han portat els tres alcaldes entre les quals es contempla que les concessionàries paguin part de les bonificacions: “seria bo que les concessionàries fessin l’esforç per al país, tenint en compte que són catalanes. La història és molt tossuda i ha marcat greuges comparatius al territori”

Els tres alcaldes consideren que aquests peatges són estratègics per al desenvolupament econòmic del territori, ja que no només hi ha mobilitat obligada dels residents de l’entorn, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar les autopistes. De fet, aquesta reivindicació compta amb el suport de les agrupacions d’industrials, empresaris, sindicals i de transports de l’entorn dels municipis de Mollet, Terrassa i Alella. En el cas de Terrassa, l’Ajuntament i les entitats sòcioeconòmiques de la ciutat van subscriure una declaració amb la qual feien una anàlisi de la situació de la mobilitat actual i detallaven els greuges que aquesta mesura està suposant per a la nostra àrea.

Els tres alcaldes estan reivindicant la gratuïtat d’aquestes barreres per a la mobilitat obligada i els usuaris habituals des que la Generalitat de Catalunya va anunciar les noves condicions de bonificacions en peatges per al 2012, que no tenen en compte l’excepcionalitat d’aquestes barreres. També han mostrat la seva preocupació pels perjudicis que està provocant la supressió de la gratuïtat de la mobilitat obligada als peatges de Mollet, Terrassa-Les Fonts i Alella.

Edicions locals