El 50% de les alumnes del curs de FIL han trobat feina

El 34% d’aquests alumnes es trobava en situació d’atur des de feia més de quatre anys.

La meitat de les noies que han participat en el curs de Cambre/a de pisos del programa Formació i Inserció Laboral (FIL) s’han reincorporat al món laboral.

El programa FIL, Formació i Inserció Laboral, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Mollet del Vallès, combina formació específica, pautes per a la cerca de feina i pràctiques en empreses.

Aquest programa té com a objectiu la inserció dels participants i es divideix en 4 especialitats. Concretament, en el curs de Cambrer/a de pisos que es va iniciar el mes d’abril i que actualment es troba en fase de pràctiques, 10 de les 20 participants han trobat feina, dada que representa la inserció del 50% de les alumnes.

Encara queden dues setmanes per finalitzar el període de pràctiques i 10 noies ja han trobat feina en el mercat laboral. Més de la meitat de les alumnes contractades són dones de més de 40 anys, el 25% estan en la vintena i el 15% en la trentena.

La majoria de les contractacions han estat en alguns dels hotels de la cadena Hotels Ibis on han realitzat les pràctiques, restaurants, fàbriques, i una minoria han signat contractes de treball temporal. Cal destacar que el 34% de les persones inserides es trobava en situació d’atur de llarga durada, amb més de 4 anys sense trobar feina i finalment, gràcies al programa de Formació per a la Inserció Laboral, actualment s’han reinserit.

Edicions locals