‘molletvalles.cat’, el segon web corporatiu més ben valorat

Segons un estudi de la UAB sobre comunicació pública que valora notablement el web municipal .

El web municipal de Mollet del Vallès, gestionat des de l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament, obté el segon millor lloc, juntament amb Rubí i després de Sant Cugat del Vallès, en l’Informe sobre Bones Pràctiques de la Comunicació Pública als Municipis de Catalunya, fet pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural.

L’estudi s’ha fet amb municipis catalans d’entre 50.000 i 100.000 habitants, la majoria situats a l’entorn de Barcelona. Cal destacar que el web de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha estat valorat per sobre de Girona, capital de província, o ciutats importants com Cornellà o Granollers.

Per a l’avaluació dels webs s’han tingut en compte 41 indicadors com ara la facilitat per comunicar incidències de la via pública, queixes o suggeriments; la informació sobre qui són i com treballen els representant polítics; el compliment dels programes electorals; o eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana, entre altres. Mollet del Vallès ha obtingut una valoració positiva en el 73% dels indicadors.

L’estudi conclou que en el 92% dels municipis la ciutadania disposa d’eines per comunicar incidències, queixes o suggeriments, però també posa de manifest que hi ha un desequilibri entre les informacions sobre l’alcalde i la resta de membres del govern i representants d’altres forces polítiques.

Segons les dades de l’estudi, gairebé tots els consistoris informen del pla de govern i d’altres eines de planificació, però només el 38% disposen d’eines de participació per fer-ne seguiment. Tot i que tots els ajuntaments informen del pressupost, només el 8% publica informació sobre la seva.

Edicions locals