El Museu Isern s'omple per l'Homenatge a Jaume Pahissa

A l'acte van assistir personalitats com Jaume Alguersuari, pare del pilot de F1.


El Museu Isern va retret homenatje dissabte al matí a Jaume Pahissa, tècnic emblemàtic de Derbi, amb un acte on van assistir els seus fills. Les més de 100 persones que van assistir van fer un petit col·loqui sobre la figura de Pahissa.

L'acte va incloure un vídeo on es projectaven els aspectes més destacats de Jaume Prahissa, com ara la creació de l'any 1954 de la mítica Derbi de quatre cilindre de 392cc. "Va ser un autèntic geni, un gran professional i una persona molt estimada per tothom. Va ser un fanàtic de la moto", va assenyalar l'acalde de la ciutat, Josep Monràs. "Amb les seves idees va revolucionar el món de la moto. Va fer el que ningú creia que es podia fer. Tenia un talent extraordinari", va assenyalar el director del Museu Isern, Josep Isern. "El meu pare va fer moltes coses per Derbi. Sempre estava disposat a ajudar als altres. Era una persona molt generosa", va explicar Josep Miquel Pahissa.

L'acte va concloure amb una foto de família de la vintenta d'expilots de renom que van volver recordar la figura de Pahissa al Museu Isern. Val a dir que a partir d'ara les portes del museu del motor molletà s'exposarà un cotxe de curses midget de Jaume Pahissa en les carreres que va participar (1946-1952).

Entre els convidats hi figuraven personalitats destacades del món del motor com Jaume Alguersuari, pare del pilot de F1 i president d'Alesport; els expilots de motociclisme Salvador Cañellas Benjamin Grau, Pere Pi, Josep Maria Busquets, Ricardo Fargas i Jordi Sirera; l'expilot d'Enduro, Oriol Puig Bultó, i membres de la família Rabasa, fundadora de Derbi.

Edicions locals