L’Ajuntament mantindrà la seva aportació per les escoles bressol de la ciutat

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau ha anunciat que l’aportació de la Generalitat per plaça d’escola bressol municipal pel proper curs 2012-2013 serà de 875€.

Josep Monràs ha anunciat que l’Ajuntament de Mollet mantindrà la seva aportació a les escoles bressol municipals tot i la retallada que ha anunciat la Generalitat, que només assumirà un 18% del cost/plaça.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau ha anunciat que l’aportació de la Generalitat per plaça d’escola bressol municipal pel proper curs 2012-2013 serà de 875€. Aquest import descompensa de forma radical l’aportació que es feia fins ara a tres parts iguals entre la família, la Generalitat i l’Ajuntament.

Amb aquesta nova retallada anunciada per la conselleria d’Ensenyament, la Generalitat només aportarà un 18% del cost/plaça que suposarà un augment de la part que hauran d’assumir les famílies. Així, doncs, l’import mensual que assumiran les famílies serà superior als 200€ al mes.

Segons un estudi publicat per la Diputació de Barcelona, el cost d’una plaça d’escola bressol municipal és de 5.400€, i no de 3.400€ tal i com afirma la conselleria d’Ensenyament (el cost d’una plaça de llar d’infants de la Generalitat supera els 7.000€/plaça). Actualment i gràcies als ajustos de despeses que ha portat a terme l’Ajuntament, el cost d’una plaça d’escola bressol a Mollet del Vallès està per sota d’aquesta mitjana.

Aquest anunci de la consellera d’Ensenyament planteja una retallada de més del 50% de l’aportació que feia la Generalitat fa dos cursos, que era de 1.800€. Davant aquesta situació, Josep Monràs ha assegurat que l’Ajuntament de Mollet, tot i la retallada del departament d’Educació, mantindrà la seva aportació i les beques que actualment ofereix el consistori molletà per famílies desfavorides perquè “nosaltres creiem en l’educació pública i de qualitat i sobretot creiem en l’ensenyament que actualment s’imparteix a les escoles bressol municipals”.

Edicions locals