IxM demana a l'Ajuntament que allargui l'ambre dels semàfors controlats amb càmeres

Segons Independents per Mollet el temps de durada de la fase de groc en aquestes semàfors sota control semafòric és en algunes franges horàries excessivament curt, i no dona temps a detenir-se sense envair la intersecció”

Independents per Mollet (IxM) ha alertat avui de la polèmica que està generant el particular funcionament del control fotogràfic d’algunes de les cruïlles semafòriques més importants de la ciutat.

Els independents molletans han rebut en aquest sentit les queixes d’una desena de conductors molletans que han estat durament sancionats per cometre una infracció en passar per alguns d’aquests semàfors, com els ubicats a les cruïlles de l’Avinguda de Burgos amb el carrer Martí l’Humà o l’Avinguda Gaudí amb el carrer de Can Flaquer.

El president d’Independents per Mollet (IxM), Jesús M. Carrasco, ha explicat que les sancions a aquests conductors adueixen que aquests van travessar aquests passos amb el semàfor en vermell, fet que els ha comportat sancions de prop de dos-cents euros a més de la reducció de quatre punts del carnet de conduir.

Carrasco, ha assenyalat que “la majoria dels ciutadans denunciats al·leguen que han estat multats malgrar haver començat a passar el semàfor en groc per no tenir prou temps per detenir-se”, per aquest motiu IxM ha realitzat un seguiment del funcionament d’aquestes cruïlles semafòriques.

Després d’aquest seguiment, “IxM ha pogut constatar que el temps de durada de la fase de groc en aquestes semàfors sota control semafòric és en algunes franges horàries excessivament curt, -de prop de dos segons- i no dona temps a molts vehicles a detenir-se sense envair la intersecció”.

El president d’IxM, ha recordat que “la senyalització semafòrica ha de ser sempre respectada pels conductors, tant per evitar accidents, com per ordenar el trànsit dels vehicles”, però ha alertat que “aquesta regulació amb una fase groga tan curta fa qüestionar-se si és aquesta la raó de ser del control fotogràfic o si s’està davant d’una estratègia recaptatòria dels responsables del Govern municipal”.

Per aquest motiu, els independents molletans han demanat a l’Ajuntament que “allargui el temps de transició de fase groga de les cruïlles controlades fotogràficament, per facilitar el trànsit dels vehicles i evitar d’aquesta manera, que el nombre de conductors sancionats segueixi creixent”.

Edicions locals