L'Hospital de Mollet acull la Reunió bianual de la Xarxa de Custòdia del Territori

Els experts en territori van aprovar més de 600 acords per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de Catalunya.

L’Hospital de Mollet va acollir divendres i dissabte la VII edició del congrés bianual de la Xarxa de Custòdia del Territori, amb representants de les prop de 150 entitats que formen part d’aquesta xarxa. En el transcurs de les jornades, amb el lema “Construint nous valors. L’economia de la custòdia del territori”, la VII Reunió ha estat el marc per a debats i espais de coneixement sobre temes com el fundraising, el finançament alternatiu, les microdonacions, els incentius fiscals, les aliances i col·laboracions i el màrqueting social, amb l’objectiu de compartir i desplegar tots junts els camins que la custòdia del territori pot emprendre a l’entorn de la seva economia.
 
En el transcurs de les jornades es va aprovar i donar a conèixer un inventari amb 634 acords, un augment del 40,3% respecte l’inventari realitzat l’any 2009. Aquests acords representen una superfície de 62.129,1 ha, el 2% del territori de Catalunya, i s’hi han de sumar 230.000 ha de custòdia marina. La comarca amb més acords de custòdia és La Selva, amb 82, i la que té més superfície és el Pallars Jussà, amb 30.877 ha.
 
L’inventari d’acords i entitats de custòdia del territori és l’eina per conèixer l’estat de desenvolupament de la custòdia del territori. Es realitza cada dos anys i conté aquelles iniciatives de les quals la xct en té constància. Per més informació cliqueu aquí.

Edicions locals