Els funcionaris dels Jutjats es mobilitzen contra les retallades

Cada dimecres al matí hi ha prevista una mobilització.


Una vintena de funcionaris del partit judicial de Mollet del Vallès va mobilitzar-se dimecres en contra de les retallades que està patint el seu sector. Els manifestants van anar des dels Jutjats del carrer Anselm Clavé fins a la plaça Prat de la Riba fent soroll amb xiulets i amb dues pancartes sota els lemes ‘SOS justícia’ i ‘No a les retallades’.

El delegat sindical de CSIF i funcionari titular, Julián Pérez, va explicar que la seva queixa rau en un acord de govern que ha donat via lliure a unes retallades que no estaven contemplades en els sou dels funcionaris: “Diuen que és del 5% i és més d’un 25% dels complements. Si cal, anirem per la via penal” explica Pérez que demana que es quedi el sistema retributiu que tenien fins ara. A més, Pérez ha recordat les condicions “no adequades” dels Jutjats de Mollet.

D’altra banda, una altra funcionària titular en aquest cas afiliada a CCOO, Àngels Agudo, ha remarcat que aquestes retallades no només afecten als cinquanta treballadors del partit judicial de Mollet sinó també al col•lectiu de lletrats que hi treballen: “Volem fer entendre que l’administració també es retalla i volem unir-nos amb les mobilitzacions de Sanitat i Ensenyament” ha explicat per afegir que “a nosaltres ens retalla la Generalitat per una banda  i l’Estat per l’altra”. A més, Agudo ha advertit de la intenció de l’Estat d’aprimar l’administració i de les condicions de treball del partit judicial molletà: “No som una administració prestigiada però tenim un augment de causes judicials i el ciutadà pateix el col•lapse”.

Aquestes mobilitzacions estan previstes cada dimecres a les 10 del matí.

Edicions locals