ICV-EUiA fa balanç del primer any de legislatura

Els ecosocialistes aposten per la mancomunació de serveis en alguns àmbits: "Està molt bé tenir molts serveis però si no es fan amb qualitat, val més la pena mancomunar".El grup municipal d’ICV-EUiA va oferir dimarts una roda de premsa per tal de valorar el primer any de legislatura del govern municipal investit el passat 10 de juny del 2011. Més enllà de la polèmica dels sous dels diferents grups municipals i de l’equip de govern que va protagonitzar el Sant Joan passat, els ecosocialistes van afirmar que el pacte de govern PSC i CiU “no és beneficiós per a la ciutadania. S’està veient amb diferents mocions aprovades al Ple que tiren més a favor del Govern de la Generalitat”.

La portaveu Marina Escribano va titllar la gestió de l’acalde Josep Monràs de “poc combativa” en alguns temes: “Només coneixem que envia cartes pel tema dels Jujtats o de Derbi, però no coneixem una pressió i creiem que no és suficient. On realment es veu la bona gestió és en moments com els actuals”. Escribano va manifestar que el seu grup veu la gestió del govern municipal com una improvisació sobre el pla a seguir: “No coneixem subvencions i tenim poc clar el model d’empreses públiques. És una gestió amb manca de model pel futur i un exemple n’és que encara no coneixem el Pla d’Actuació Municipal”.

Pel que fa la gestió econòmica, ICV-EUiA veu el punt d’inflexió en el Pla d’Ajustament de principis d’any: “Aleshores surt a la llum l’immens deute de l’Ajuntament i la nefasta gestió de cara proveïdors i financera. Som conscients del moment però també de que la gestió pot ser una altra”. En aquest sentit, van recordar que el seu grup havia presentat diferents eines per lluitar contra la crisi, totes rebutjades al Ple, com el pressupost en base zero, la revisió de contractes o la tarifació social: “El temps ens ha donat la raó perquè s’han revisat contractes i s’ha dut a terme la tarifació social en alguns àmbits. No compartim la gestió d’Urbaser i en vindran altres com en l’àmbit de la neteja dels equipaments escolars”.

Pel que fa la participació, ICV-EUiA va reconèixer el consell de ciutat i l’Espai 26 com a dues eines creades en aquest àmbit però definint-les com una forma de participació “dirigista i encorsetada”. A més, Escribano va parlar de l’estructura municipal titllant de “desproporcionat” el model gerencial i va afegir que el seu grup continuaria lluitant per tal que no sigui així.

Un altre objectiu no assolit segons ICV.EUiA és el de posicionar Mollet com a referent comarcal. “Ara no lidera cap espai de la comarca. La crisi és una bona oportunitat per tirar endavant projectes i unir esforços”, declarava Escribano fent referència a una possible mancomunació de serveis. "És cert que l’únic exemple n’és l’IMSD. Però, per què no treballar conjuntament en més àmbits?”, preguntava Escribano proposant-ne alguns com l’Oficina Local d’Habitatge, el Comerç o el Turisme.

La portaveu va parlar de la Mancomunitat de Galzeran a la que es podrien unir municipis com Montornès o La Llagosta a banda dels originaris Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles: “S’està produint una mena de cercle que li dóna l’esquena a Mollet. Monràs no ha estat capaç de liderar el Baix Vallès. Està molt bé tenir molts serveis però si no es poden fer tots amb qualitat, val més la pena mancomunar”. A més, Escribano va titllar el projecte de la B-30 de “faraònic” i va demanar a l’equip de govern que fos més cooperatiu: “La concepció de l’equip de govern sobre Vallès Visió o l’Hospital fa que altres ajuntaments no vulguin cooperar amb ell”.

Edicions locals