El Sistema de Seguretat pública de Catalunya es debat a l'Hospital

Els caps i comandaments de cossos de seguretat local del Vallès occidental i el Vallès oriental debaten sobre la necessitat de fer una reforma estructural, inversió tecnològica i innovació legal i política.


Els caps i comandaments dels cossos de seguretat local dels dos vallesos s’han reunit avui a l’Hospital de Mollet per dur a terme una jornada de reflexió sobre el paper que han de jugar en el futur immediat, en l’entorn de crisi actual i amb el debat sobre la modernització o desenvolupament total de la Llei 4/2003 d’ordenació del sistema de seguretat de Catalunya.

Els participants en la jornada, més de vuitanta professionals, han convingut en la necessitat de fer algun tipus de fusió, mancomunar o coordinar de forma millor les actuacions de les diferents policies municipals, creant una direcció o unió de l’estructura policial local de Catalunya.

Entre algunes de les conclusions a les que s’ha arribat, destaca també i sobretot la de refundar o crear de veritat el Sistema de Seguretat Pública de Catalunya, i fer-ho d’una manera estructural i no a través de cessió de recursos, i especialment en el context de crisi econòmica actual. Per aconseguir-ho, caldrà un plus d’imaginació i innovació tècnica, legal i política.

Per als participants, “la proximitat i la lleialtat institucional cap als equips de govern locals  i la resta de cossos de seguretat són dos dels principals valors dels cossos de seguretat locals” i en el futur immediat canviarà la manera de ser propers, “amb la implementació de les primeres eines socials de relació que permeten les noves tecnologies”. “La proximitat –han afegit- és més que la presència física, és una qüestió actitudinal”.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president de l’Associació, Manolo Ruiz, i l’acte de cloenda ha estat amb Andreu Joan Martínez Hernández, director general d’Administració de la Seguretat de la Generalitat de Catalunya.

Edicions locals