La coca de Sant Joan, el dolç més festiu de Catalunya

Es menja per celebrar la nit més curta de l'any, del 23 al 24 de juny, i per donar la benvinguda a l'estiu.

La coca de Sant Joan és una de les coques més populars i festives de Catalunya. Es menja per celebrar la Nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, festa nocturna coneguda com la revetlla de Sant Joan.


Mollet a mà ha parlat amb una de les pastisseries de la ciutat, el Forn  Pastisseria Giralt, per conèixer de més a prop la seva elaboració. El primer pas és elaborar una bona massa de brioix enriquida amb mantega, ous, sucre i aromes de canyella o altre tipus. Tot seguit s’ha de laminar aquesta pasta de brioix i per guarnir depenent del tipus de coca. Un cop guarnida, entra en joc el procés de fermentació d’aproximadament tres hores per després coure-la al forn entre 15 i 25 minuts depenent de la mida de la coca.

Al Forn José Luís ratifica que la coca amb més sortida és la de fruites tot i que a la seva pastisseria també les farceixen de nata, crema o trufa a l’estil entrepà. També en fan de full amb crema, de full amb cabell d’àngel i de full amb xocolata. “Ens porta molta feina l’elaboració perquè treballes moltes hores durant aquesta setmana”, explica el propietari, que assegura que el secret d’una bona coca de Sant Joan és la dedicació que s’hi posa i, obviàment, la qualitat del producte amb que s’elabora.

Edicions locals