Sis mesos del Taller d’Ocupació de Mollet del Vallès

Aquest projecte té una durada d’un any i hi participen 10 homes d’entre 32 i 57 anys.

Ja s’ha complert la meitat de la durada total del Taller d’Ocupació que actualment està desenvolupant una gran feina al barri de Plana Lledó. El Taller d’Ocupació és un programa mixt de formació i treball emmarcat dins el projecte Treball als Barris 2011.

En aquest cas concret, els projectes que està realitzant el Taller d’Ocupació estan centrats en la cohesió social i la convivència al barri de Plana Lledó. Es tracta de la combinació d’acció formativa i pràctica que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu gestionat per l’empresa municipal EMFO des del seu inici el passat 30 de desembre de 2011. L’objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional i afavorir la contractació de les persones que visquin als barris i poblacions on  l'atur té una incidència més gran.

Aquest projecte té una durada d’un any i hi participen 10 homes d’entre 32 i 57 anys. Se’ls hi ensenya la professió de paleta, a més d’altres aspectes com són la inserció laboral i els valors d’emprendre, català, alfabetització, informàtica, habilitats socials, hàbits de treball, igualtat d’oportunitats i sensibilització ambiental.

Durant aquests sis mesos de funcionament del taller d’ocupació, els operaris han estat treballant en la rehabilitació de la Masia Can Borrell i també han iniciat treballs al cementiri de la ciutat. Al magazine matinal, Posa’t les piles, de Ràdio Mollet, dos dels operaris que participen al Taller d’Ocupació van explicar les tasques realitzades durant aquests sis mesos, un projecte que els permet ampliar coneixements i enfocar-los cap a la rehabilitació d’edificis, sector on pot haver-hi més demanda de feina que no pas al sector de la construcció.

Clica aquí per poder escoltar aquest espai radiofònic.

Edicions locals