El nou servei de crematori començarà a funcionar al setembre

El gerent de la concessionària Monserdà preveu fer entre 180 i 200 incineracions anuals.


El nou crematori de la ciutat començarà a funcionar el proper mes de setembre.
Així ho va afirmar dimecres  l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, que va visitar el nou equipament ubicat al Polígon Industrial de Can Magarola. A la visita el van acompanyar la regidora d’Obres i Serveis, Ester Safont, el regidor d’Economia, Josep Garzón, i el gerent de la concessionària, Monserdà, Joan Santos.

El nou servei de crematori facilitarà la incineració dels difunts a aquelles famílies que desitgen aquest sistema d’inhumació. Aquest servei començarà a funcionar el proper mes de setembre, un cop hagi finalitzat la certificació de final d’obra.

L’any 2009 es va aprovar la creació d’aquest servei d’incineració, un servei que era necessari a la ciutat si tenim en compte que durant l’any 2008 el percentatge d’incineracions de difunts de Mollet era del 24,5% sobre una mitjana de 300 morts anuals; actualment el percentatge d’incineració és del 30%. El pressupost d’aquesta obra, iniciada el gener del 2011, ha estat de 502.695€ (amb IVA) i un cop entri en funcionament té previst fer de 180 a 200 incineracions anuals.

L’espai ha estat dissenyat amb mosaic i fusta per tal de fugir dels habituals ambients industrials que hi ha a d’altres crematoris de la província de Barcelona. Consta de dos forns crematoris de fabricació anglesa  i disposa d’una sala privada que permet a les famílies poder fer l’últim comiat. En aquest sentit, Monràs va comentar durant la visita que “el conjunt dels serveis tècnics de l’Ajuntament i la funerària Monserdà han tingut molta cura perquè l’espai tingui dignitat i sigui el més confortable possible per a les famílies en un moment tan difícil com és la pèrdua d’un ésser estimat”.

Per una altra banda, l’alcalde de la ciutat va agrair la feina realitzada per aconseguir aquesta ampliació dels serveis funeraris de la ciutat que “baixarà la pressió del cementiri municipal i permetrà que moltes famílies no s’hagin de traslladar a d’altres indrets”.

Edicions locals