La Coalició ICV-EUiA s’oposa frontalment al cobrament de l’euro per recepta

Considera que aquesta mesura suposa una barrera d’accés a les prestacions de la sanitat i una limitació al dret fonamental de protecció de a la salut.

La Coalició ICV-EUiA ha manifestat el seu rebuig total a la Llei 5/2012, que va entrar en vigor el passat 23 de juny, i que suposa el pagament d’un euro a tothom que retiri un  medicament d’una farmàcia de Catalunya amb una recepta del CatSalut, tot considerant que aquesta taxa sobre les receptes "és un impost sobre la malaltia i una limitació al dret fonamental de protecció de la salut".
 
En aquest sentit, la Coalició considera que es tracta d’una mesura "economicista que no servirà per racionalitzar el consum de medicaments i que per contra posarà en perill els principis d’equitat i justícia social, perjudicant seriosament a les persones amb menys recursos i més malalties.
 
La Coalició vol denunciar que aquesta decisió "és un nou atac frontal de la dreta reaccionària de CiU i del PP contra els fonaments de l’estat del benestar, posant en seriós perill el sistema de salut públic d’accés universal". La coalició recorda que a Catalunya aquest repagament se sumarà al ja imposat pel Govern central del PP, el qual a més retirarà aquest estiu 456 fàrmacs d’ús comú del finançament públic, amb totes les nefastes conseqüències que això comportarà.
 
Per últim, els ecosocialistes avisen que aquesta mesura, a més d’anar en contra de la salut pública,  també pot ser contraproduent en termes d’estalvi econòmic, "doncs pot comportar una reducció de l’ús dels serveis sanitaris preventius, amb les conseqüències d’una major despesa sanitària i el que es mes important, l’empitjorament general de l’estat de salut de la població".

Per tot això, la Coalició ICV-EUiA de Mollet manifesta el seu rotund rebuig a l’aplicació d’aquest i de qualsevol repagament per accedir als medicaments i considera que hi ha altres alternatives com l’establiment de mesures per reduir-ne els costos i evitar el malbaratament dels medicaments.

Edicions locals