El Partit Socialista fa balanç del primer any de legislatura

Monràs es declara satisfet per la feina feta en aquest primer any però avisa que poden haver-hi moltes incerteses en els proper mesos que provoquin més ajustos.


Els socialistes molletans s’han  trobat amb l'equip de treball de les eleccions i el conjunt de persones que van formar part de la llista socialista de 2011 per tal d’analitzar obertament en comissió executiva local i en assemblea socialista aquest primer any legislatura.

Per compartir aquest balanç, dimarts el primer secretari local Josep M. Garzon i l'alcalde Josep Monràs, han ofert una roda de premsa a la seu del partit.  En primer lloc el primer secretari local ha parlat també de l’oposició de la qual els socialistes esperaven una major participació: “El PP ha mantingut una línia els sis primers mesos de lesgislatura i després ha mantingut una altra totalment contrària. Pel que fa a ICV-EUiA, entenem que no n’hi ha prou amb dir que no sinó que cal presentar alternatives. I per últim, no entenem que la solució a tots els problemes sigui la independència com defensa ERC”. Garzón ha valorat també positivament el pacte de govern amb CiU: “En aquests moments difícils feia falta un govern fort i majoritari per tirar endavant”. 

L’alcalde Josep Monràs, ha continuat en aquesta valoració positiva “que no vol dir que els indicadors siguin positius però aquests no són de la responsabilitat del govern municipal”. Monràs ha destacat l’estabilitat del pacte de govern permet governar amb més tranquil·litat i ha recordat que CiU ha votat punts com el de les escoles bressol, els peatges o el quart Institut amb independència de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa algunes crítiques de l’opoisició sobre la manca de lideratge de la ciutat dins el territori, Monràs ha definit aquestes declaracions com a “paraules buides de contingut perquè els que ho diuen ho fan des de la ignoràcia i dir ‘no’ per desgastar el govern municipal és més una tasca de destrucció”. L’alcalde ha posat exemples com el de l’Eix de la B30, les línies estratègiques del qual s’han redactat a Mollet; o la Plataforma de Serveis del Baix Vallès, un projecte FEDE liderat per aquesta ciutat.

Referent als serveis socials, Monràs ha mencionat exemples com el projecte del Sociosanitari, que si no hi ha sorpreses, estarà llest al 2013 i la residència per a discapacitats de La Vinyota que s’inaugurà aquest dissabte: “Ens ressistim a retallar els serveis públics de la ciutat. Hem reorganitzat els serveis per intentar crear més activitats econòmica. De fet, en els propers dies donarem una bona notícia pel que fa Mollet Impulsa”. També ha remarcat la inversió de l’Ajuntament en el barri de la Plana Lledó després que la Generalitat no hagi aportat l’ajuda que xifra la Llei de Barris: “Tot això ho hem anat fent mentre hem donat la cara pels diferents barris de la ciutat explicant i escoltant als nostres veïns”.

Deixant de banda que encara hi ha temes on cal continuar insistint com els peatges, els jutjats o el quart Institut, Monràs s'ha declarat satisfet per la feina feta en aquest primer any però avisa que poden haver-hi moltes incerteses en els proper mesos que provoquin més ajustos. Aquestes incertes són la nova pujada d’impostos o les retallades de serveis de competència dels ajuntaments que podrien afectar a les escoles bressol, l’IMSD o l’Escola de Música. “La Generalitat diu que l’Estat els hi deu diners però nosaltres també reclamem el deute que té aquesta amb els ajuntaments. No podem suportar un deute de més de 7 MEUR. Ens ofega i és responsabilitat seva”.

Per últim, l’alcalde ha admès que “teníem projectes per la ciutat però en aquesta legislatura no podrem desenvolupar-los amb el deute que ens està ofegant a tots. Estem en mans del sistema financer i volem que l’economia sigui al carrer i no a la borsa”.

Edicions locals