Mollet i Granollers s'uneixen per activar l'economia i crear ocupació

Els dos alcaldes, Josep Monràs i Josep Mayoral, signen la declaració i posen a disposició de tots els municipis de la comarca els seus serveis i fortaleses.


Aquest matí ha tingut lloc a EMFO la signatura oficial de la declaració dels alcaldes de Mollet i Granollers, Josep Monràs i Josep Mayoral, per l’impuls de l’economia al Vallès Oriental. La jornada ha començat amb una visita a Granollers, concretament a Can Muntanyola on s’inaugurarà properament el Centre de Serveis Avançats a les Empreses de Granollers. Posteriorment, els dos alcaldes han visitat l’empresa municipal EMFO de Mollet del Vallès.

Tot seguit, en una sala d’EMFO ha tingut lloc la signatura d’aquesta declaració en el primer acte públic on els dos alcaldes parlen d’aliances per a la creació d’activitat econòmica i ocupació. Josep Monràs ha avançat en el seu parlament que no només va enfocat a l’Eix de la B30, on Granollers també hi és, sinó que hi ha un altre territori a reforçar que és l’Eix de la C17. “Aquest és un eix que cal reforçar ja que es genera molta activitat en els àmbits de la salut, la indústria agroalimentària, la química verda... Malgrat les retallades, ens posem al capdavant perquè volem sumar esforços amb aquest objectiu”, ha declarat Monràs, que també ha explicat que sobre aquest Eix de la C17 s’ha parlat amb l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal. 


Aquesta aliança vol posar a disposició de tots els municipis de la comarca tots els serveis i fortaleses del que disposen les dues ciutats més grans. També es treballarà de forma directa amb l’empresariat i el món sindical; es desenvoluparà un bon ventall de l’oferta formativa i s’integraran dins els mateixos criteris d’actuació tots els sectors econòmics del Vallès Oriental, des dels pagesos i ramaders, la indústria, els serveis i el quart sector emergent, la innovació i la recerca.

Per la seva banda, Josep Mayoral ha recordat que la suma d’aturats de les dues ciutats representa el 33% dels desocupats de la comarca: “Aquest és un argument, no ens quedarem esperant que ens resolguin els problemes. És el moment de crear aliances per tal de generar ocupació i activitat econòmica”. Mayoral ha explicat que a partir d’ara s’avaluarà la potencialitat del territori per tal d’assessorar les empreses i buscar noves inversions: “El país s’en sortirà si els vallesos se’n surten. Hem de posar en valor el paper de motor industrial i de cruïlla de camins que té la nostra comarca. És hora de mirar més ample”.

A partir d’ara, els dos ajuntaments començaran a parlar amb el Consell Comarcal i la resta de consistoris de la comarca de forma oficial per tal de recopilar tot el que s’ha fet en el món local i posar-ho en ordre. Al mes de setembre, segons els alcaldes, aquest projecte començarà a agafar forma.

Edicions locals