Oriol Junqueras visita l'espai rural de Gallecs

El president d'Esquerra va reivindicar la protecció d'espais rurals com el de Gallecs per "no hipotecar el país amb projectes com el d'Eurovegas".


El president d'ERC, Oriol Junqueras, va visitar dissabte l'espai rural de Gallecs per explicar la necessitat de preservar aquest tipus de paratges naturals. En aquest sentit, Junqueras va criticar el projecte de l'Eurovegas, que s'intal·laria al delta del Llobregat. "És vital protegir el parc agrari del Baix Llobregat per la seva cultura, economia i ecologia", va assegurar.


El president d'ERC va remarcar la importància de no hipotecar el futur de Calalunya: "l'especulació sovint s'acaba imposant al sentit comú, a la llògica econòmica de futur i a les estratègies de llarg termini. No podem vendre Catalunya per quatre cèntims. Aquest és un error que hem comès molts cops i que no ens podem permetre el luxe de cometre de nou en un futur". Per la seva banda, el regidor portaveu d'Ara Mollet-ERC, Oriol López, va subratllar la necessitat de protegir l'espai de Gallecs: "Nosaltres demanem que Gallecs s'inclogui a la Xarxa de Natura 2000. Aquesta mesura implicaria una protecció més gran a nivell europeu i, per tant, més seguretat pel territori". A més, el regidor va afirmar que "ara mateix amb la categoria PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) no podem evitar tenir la sensació de que tenim l'espassa de Damocles a sobre".


L'estada d'Oriol Junqueras va finalitzar amb una visita a l'esglèsia romàntica de Santa Maria de Gallecs i un dinar amb militants i simpatitzants a la masia de Can Jornet.

Edicions locals