Mollet presenta cartell i programa d'una Festa Major més austera

Amb una retallada pressupostària del 25% presenta novetats com la de l'envelat a la pista exterior de Riera Seca. Pel que fa els concerts, Universal Rockers, Murphy's i Dr Calypso animaran la festa a Can Mulà.

Dilluns va tenir lloc una roda de premsa per conèixer el cartell i el programa oficial d’actes de la Festa Major d’estiu 2012, que enguany se celebrarà del 17 al 21 d’agost. 


La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, les colles de Morats i Torrats, les entitats que formen part de la Comissió de la Festa Major i l’autor o autora del cartell guanyador del Concurs de Cartells del Festa Major.

Pel que fa al programa, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, va començar la presentació explicant que en l’elaboració del programa hi hagut una forta contenció pressupostària. Concretament, s’ha retallat un 25% respecte el pressupost de la Festa Major del 2011 que ja havia estat retallat respecte l’anterior en un 15%: “Hem reduït espais i hem concentrat les activitats”. Un exemple d’aquesta contenció és que l’envelat enguany serà a la pista exterior del Pavelló Riera Seca per tal d’aprofitar la mateixa carpa que aquesta ja té i on hi caben unes 900 persones.

Pérez va voler agrair a les colles la seva adaptació: “Han sacrificat activitats i han canviat horaris. A més, hem aconseguit, a través d’acords de patrocini, que empreses privades paguin els cachés de dos grups”. Aquesta Festa Major tindrà més de 85 activitats.

Novetats

Pel que fa les novetats, destaquen la doble sessió de cinema familiar de Les Pruneres o els dos concerts que acollirà la plaça Prat de la Riba que l’organització ha volgut recuperar com escenari musical. Activitats com la del Jazz al Museu, la Nit de chill-out o el doble final de festa es repetiran després que l’any passat tinguessin una molt bona acollida.

Cal destacar també que només hi haurà una Nit de colles, que hi haurà un espectacle de circ i que l'Esbart presenta el seu espectacle de Festa Major i inclourà 'Tortosa', un fragment del nou espectacle que s'estrenarà per Sant Vicenç a Can Gomà.

Les colles

Les activitats de competició entre colles es conserven en la seva majoria. El dimecres dia 15 d’agost els Torrats començaran amb el concurs de curtmetratges al Mercat Vell per invocar el dia següent al Moll Fer a Can Gomà.

L’engrescada serà enguany a Can Mulà abans dels concerts del divendres. Dues bandes molletanes, Universal Rockers i The Murphies seran els encarregats d’animar la festa al parc abans de l’actuació de Dr. Calypso. A més,  hi haurà el concurs de carros, la barrilada, la despertada, el torretasques i més actes.

Per part morada, la seva cap de colla, Anaïs Perdiguero va avançar alguns actes com el monòleg d’Albert Boira a la plaça Pau Casals o la creació d’un nou escamot, els Morats Arrebossats. A més, el dijous de Festa Major es farà l’activitat de Paintball amb un camp real i el Tapes Tour ampliarà la seva llista de bars.

Tots els tiquets de les activitats i samarretes de les colles es podran adquirir al Mercat Vell a partir de dilluns 13 d’agost.

El pregoner

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va presentar el pregoner d’enguany. Abans, però, va remarcar que aquesta és una Festa Major participativa amb més de 85 activitats i més de 20 entitats que han col·laborat en el programa. A més, també va destacar que el Consell d’Infants Municipal ha participat en la seva elaboració i es va marcar un repte: “Amb independència de la colla, a veure si Mollet fa el rècord de capta de sang”.

Dit això, Monràs va anunciar que el que ha estat “la veu” de la Festa Major des de 2004, Jordi Amenós, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la festa amb el discurs del pregó: “Es troba en un moment delicat i per això volem reconèixer la seva tasca amb el pregó d’enguany”.


El cartell

El cartell guanyador del Concurs de Cartells de Festa Major va ser per la proposta de Glòria Fernández, guanyadora del concurs del 2011. La proposta de la dissenyadora molletana va ser l’elegida pel jurat d’entre les vuit propostes presentades.

Fernández va dissenyar un cartell inspirat en el circ i elements propis de la ciutat: “He volgut donar aquesta imatge de circ, molt vinculat a Mollet, amb elements de la ciutat com la font modernista, els gegants o la façana de l’Ajuntament” explica l’artista.


Consulta el programa íntegre sota aquestes línies en format PDF.

Edicions locals