L’Estat anuncia reduir el 30% dels regidors i reforçar les diputacions

Tots els grups municipals, excepte el PP, signen una declaració en contra de les mesures.Dimecres el president del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, va anunciar una reestructuració de l'Administració local, amb la qual es busca un estalvi de 3.500 milions d'euros. Es reforçarà el paper de les Diputacions  mentre que hi haurà menys Ajuntaments. El nombre de regidors es reduirà en un 30% d'acord amb els trams de població. Alhora, l'Executiu realitzarà una major fiscalització dels Consistoris, i es fixarà el sou d'alcaldes i regidors, d'acord amb la mida de cada municipi.

El mateix dimecres al migdia, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i els portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Mollet, a excepció del Partit Popular, van signar una declaració institucional conjunta contra les noves mesures. Tots els portaveus presents van ratificar les consideracions que va fer l’alcalde de la ciutat.

La declaració defineix l’anunci com “un pas més  en un atac escalonat contra l’autonomia del poder local, contra la potestat d’organització i l’autoritat dels alcaldes, contra la capacitat i el dret a la gestió de les finances locals, i contra els principis establerts a la llei orgànica del règim electoral general”. A més, afirma que les mesures del govern de Rajoy “són l’ajust més dramàtic i desproporcionat de tota la nostra democràcia i debilitaran i empobriran encara més la classe mitjana i treballadora, deixant en situació d’emergència l’estat del benestar actual i per a les generacions immediates.”

Edicions locals